- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Tako mlad – a već se žali

© AP Photo / Aaron DosterKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
Pratite nas
Karlos Alkaras, iako ima svega 20 godina, brzo je stigao do statusa prvog tenisera na ATP listi tokom godine. Nije ga dugo zadržao, Novak Đoković je vratio stvari na svoje mesto, a mladi Španac je, kao do vrha, istom brzinom došao do situacije da se žali na uslove.
Alvaro Morata i Niklas Filkrig - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
SPORT
Motiv jači i veći od miliona na računu
Alkaras je uspeo kao veoma mlad da dođe do vrha svetskog tenisa i statusa velike zvezde, ali već negoduje zbog uslova, kao da je u profesionalnim vodama proveo bar deceniju.
On je iskoristio priliku da se saglasi sa 16 godina starijim Novakom Đokovićem i ukaže na probleme sa – lopticama.
„Trebalo bi da urade nešto po tom pitanju, jer je neshvatljivo da na tri ili četiri turnira koji idu jedan za drugim igramo sa različitim lopticama na svakom od njih. To je suludo. Morali bi da urade nešto. Svaka podloga bi morala da ima istu lopticu. Recimo, u Australiji, na svim turnirima pred Australijan open igra se sa istom lopticom, tako je i u Južnoj Americi, u Severnoj Americi isto. Svuda je ista loptica“, rekao je Alkaras.
On je uputio na to da problem zapravo nastaje u Evropi.
„Svaka podloga bi morala da ima istu lopticu. Koliko čujem, ove godine smo igrali sa 20 različitih loptica, ili 21 čak… To je suludo. Oni ne razumeju da se igrači povređuju zbog toga. Ako ATP želi najbolje igrače na turnirima, onda bi morali to da promene. Ako ostane ovako, igrači će se povređivati“.
Imao je Alkaras primedbu i na podlogu na kojoj se igra Završni masters u Torinu.
„To je najbrža podloga na kojoj igramo u godini, sasvim sigurno. Ne znam zašto su odabrali ovu vrstu podloge za kraj godine kada smo sve turnire, koje smo igrali na tvrdoj imali sporiju. Zaista ne razuem to, nismo igrali cele godine na ovakvoj podlozi”, rekao je Alkaras.
On je poražen u prvom kolu turnira u Torinu od Aleksandra Zvereva i imao je opravdanje i za to.
„Godina je veoma duga i zahtevna. Moram da napredujem kako bih u ovom stadijumu sezone bio bolji, posebno na psihološkom nivou. Ove poraze pre svega pripisujem mentalnom zamoru. Ako želim jednoga dana da osvojim ovaj trofej i završim godinu kao broj jedan, moram da napredujem i da se u meni javi želja za osvajanjem svega što mi se pruža”, zaključio je Karlos Alkaras.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala