- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Od alternative do Novakove najveće pretnje

© AP Photo / Alastair GrantNovak Đoković i Janik Siner
Novak Đoković i Janik Siner - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
Pratite nas
Novak Đoković i Janik Siner, sastaju se u drugom kolu grupne faze završnog turnira u Torinu, a to će biti njihov peti duel. Mladi Italijan nikada nije pobedio srpskog asa, ali je u Torino stigao u izuzetno dobroj formi, pa je tako pored Novaka najveći favorit.
Sada je Novaku Đokoviću Janik Siner najveća pretnja, a pre dve godine srpski as na istom mestu trenirao je sa mladom nadom italijanskog tenisera kada je momak rođen 2001. godine stigao na završni masters kao alternativa.
Igrom slučaja debitovao je posle odustajanja Matea Beretinija. Upao je slučajno, a onda debitovao pobedom protiv Huberta Hurkača što je u tom trenutku bila jedna od većih u njegovoj karijeri.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
SPORT
Neviđeno: Sinhrono plivanje na fudbalskom terenu /video/
Već tada, 2021. godine videlo se da je Siner veliki potencijal. Osvojio je turnir u Melburnu, igrao prvo masters finale u Majamiju, zatim je postao najmlađi tinejdžer sa titulom u Vašingtonu. Do kraja godine podigao je ukupno četiri trofeja. Nagrada za to stigla je te godine u Torinu, a još veći užitak imao je kada je trenirao sa Novakom pred svoje mečeve.
Dve godine kasnije na turiru se pojavi kao jedan od favorita i ne samo to već i kao najteži rival srpskog asa u grupnoj fazi, a verovatno i na turniru.
„Nalazite se pred nekim ko ima 24 grend slema, tri od četiri ove godine su njegovi! U smislu rezultata, on je najbolji kog je ovaj sport imao. U istoj smo grupi, ovo su jako važni mečevi za rast mene kao igrača, one koje posebno pratim, pobeđujem ili učim. Đoković će mi reći gde se sad nalazim. Osećam da sam mu bio bliže ove godine u polufinalu Vimbldona, bez obzira što sam izgubio u tri seta. Bio sam bliži nego prošle godine u četvrtfinalu, kada smo igrali pet setova. Jedva čekam taj meč. Za to se trenira svakog dana, to su mečevi koji me drže pod pritiskom“, rekao je mladi Siner u intervjuu za Korijere delo Sera pred završni turnir u Torinu.
Čini se da je Siner u senci Karlosa Alkarasa iako je Špancu Italijan jedan od najvećih rivala, a sigurno je da će u budućnosti biti i najveći. U osam duel sa talentovanim Špancem Janik je slavio četiri puta, koliko i Karlos, ali poslednja dva meča koja su odigrana ove sezone pripala su Italijanu.
Iako je oko Alkarasa sa razlogom velika pompa, ima i Grend slem titulu, u Torinu deluje da je u boljoj formi stigao Siner koji je sigurno mogao daleko da dogura i u Parizu da ga nije poremetio sraman raspored zbog kog je napustio turnir.
Možda je ove sezone mogao i više od četiri titule, ali svakao taj uspeh nije zanemarljiv, jedan trofej serije 250 iz Monpeljea, dva trofeja sa turnira serije 500 iz Pekinga i Beča, kao i Masters osvojen u Toronntu.
U prvom kolu Torina Siner je ubedljivo savladao Stefanosa Cicipasa i sigurno je da neće popustiti ni protiv Novaka, mada je jasno da je srpski as u strašnoj formi.
Neverovatno je to što Novak u ovim godinama osim što obara rekorde prisustvuje i stvaranju novih teniskim talenata kao što su Siner i Alkaras. Za samo dve godine mladi Italijan od alternativnog igrača postao mu je potencijalno najveća prepreka na putu do cilja, odnosno sedmog trofeja na završnom turniru. O
no što je važno jeste da ovakve stvari srpskoma su daju dodatnu motivaciju da se u što boljem svetlu prikaže i pred mlađim igračima kojima već neko vreme šalje poruku da ne namerava da im se skloni sa puta.
Susret Đokovića i Sinera bio je glavna tema emisija Sputnjik sport.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
SPORT
Novakovo savršenstvo bez mane
Danil Medvedev i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
SPORT
Rus „servirao“ odgovor kako izlazi na kraj sa kumom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala