- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakovo savršenstvo bez mane

© AP Photo / Michel EulerNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
Pratite nas
Ponestaje prideva i epiteta kojim bi na idealan način mogle da se opišu veličina i dominacija Novaka Đokovića. Podatak koji delimično može da opiše Novakovo savršenstvo bez mane, ogleda se u impoznatnom nizu bez poraza posle Vimbldona.
Naime, srpski i svetski broj 1 pao je tog 16. jula 2023. godine pred talentovanim 20-godišnjim Špancem Karlosom Alkarasom u drami režiranoj u pet setova, rezultatom 1:6, 6:6, 6:1, 3:6, 6:4 i posle toga nije osetio ukus poraza.
Usledio je strašan i neverovatan niz od 19 uzastopnih pobeda. A podatak koji dodatno ledi krv u žilama i opisuje surovost Đokovića kada uzme reket u ruke jeste da ima skor 9:0 sa igračima iz Top 20, 7:0 sa igračima iz Top 10 i 3:0 u dvobojima sa Top 3.
Gde se pojavio tu je Đoković dizao trofej. Posle Vimbldona, revanširao se u ekspresno kratkom roku Karlosu Alkarasu, kog je u novom epskom odmeravanju snaga „razoružao“ u tri seta u finalu Mastersa Sinsinati, a meč je trajao čak tri sata i 50 minuta. Kakva tri seta, kakav atomski tenis i kakva završnica 16 godina starijeg Srbina, koji je izdržao maraton sa 20-godišnjim Špancem u punoj snazi.
Danil Medvedev i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
SPORT
Rus „servirao“ odgovor kako izlazi na kraj sa kumom
Bio je to samo uvod u Novakovo savršensto bez mane, kao što je u svojim stihovima u pesmi „Lutka sa naslovne strane“, opevao Bora Čorba, legendarni frontmen grupe Riblja Čorba.
Pokorio je posle toga Novak doslovce Ameriku, osvojivši rekordni 24. Grend slem titulu, nakpon što je redom eliminisao: Milera, Zapatu Miraljasa, Đerea, Goja, Frica, Šeltona i u velikom finalu u kom je izostala drama – Danila Medvedeva sa maksimalnih 3:0 u setovima.
Obradovao je zatim Srbiju Novak pobedom u meču Dejvis kupa protiv Španca Davidoviča Fokine.
Na red je zatim stigao Masters u Parizu, na kom je Đoković bez većih problema potukao konkurenciju.
Počelo je sa Argentincem Evečerijem, preko Talona Grikspora, zatim su redom padali: Rune, Rubljov i u finalu Bugarin Grigor Dimitrov, ponovo rutinski u dva seta...
U toku je Završni turnir u Torinu gde je Novak posle drame izašao na kraj sa „žilavim“ Dancem Runeom, kog trenira njegov bivši trener Boris Beker.
Već u utorak veče na redu je novi veliki ispit za Novaka. Možda i najveći izazov ove sezone, s obzirom na to da Italijan Janik Siner deluje i igra impresivno u poslednje vreme i ne zna za poraz. Gde se pojavi, takođe osvoji trofej, dok se u Parizu povukao jer je bio besan na organizatore zbog nepravde i premalo vreme za odmor u nedostatku termina.
Razbio je Siner na startu Zelene grupe u Torinu i Grka Stefanosa Cicpasa, pa će dvoboj njega i Đokovića biti istinski spektakl.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
SPORT
Zato je Novak najveći ikada – naterao je konkurenciju da mu se pokloni: „Neverovatno“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala