- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rus „servirao“ odgovor kako izlazi na kraj sa kumom

© AFP 2023Danil Medvedev i Andrej Rubljov
Danil Medvedev i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
Pratite nas
Dvojica najboljih ruskih tenisera koji su, inače kumovi, Danil Medvedev i Andrej Rubljov, pružili su spektakl publici u Italiji, gde je Danil odneo pobedu rezultatom 6:4, 6:2 na Završnom turniru u Torinu.
Medvedev sada ima učinak 7-2 protiv Rubljova, a objasnio je kako izlazi na kraj sa kumom.
Iako rezultat na prvi pogled ne pokazuje da je bilo drame, daleko od toga da je treći teniser planete lako izašao na kraj sa Andrejom Rubljovom, koji ga uvek i te kako namuči i dobro preznoji.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 14.11.2023
SPORT
Zato je Novak najveći ikada – naterao je konkurenciju da mu se pokloni: „Neverovatno“
Rubljov je pre meča rekao da Danil polako iscrpljuje i „davi“ protivnika, te ga na kraju dokrajči. Svoj odgovor na pitanje kako izlazi na kraj sa rivalima, „servirao“ je i Danil.
„Volim da igram agresivno na sopstveni servis ili prvi sledeći udarac nakon što protivnik vrati lopticu. Ipak, stil igre koji preferira Rubljov mi ne daje nikakvu drugu opciju nego da igram tako, jer ne posedujem moć Alkarasa ili recimo Stefanosa Cicipasa koji imaju sjajan forhend. Jednostavno, to je malo drugačiji stil igre, gde ja pokušavam da nateram protivnika da ide levo-desno. Andrej je veoma dobar u ovoj igri, obojica smo dobri, kao što ste mogli da vidite. U prvom setu smo trčali, trčali, trčali. To nije slučaj protiv svih, ali protiv njega je to trčanje jedina šansa koju imam“, objasnio je Medvedev.
Novinare u Torinu na Završnom turniru interesovalo da li je na Rubljova uticala činjenica to da s druge strane mreže ima prijatelja, kuma, da mu praktično bratska povezanost, otežava posao.
„Ne, nema to veze s našim odnosom van terena. Pre svega, Medvedev je jedan od najboljih igrača na svetu. Ako niste u Top 5, gotovo svaki igrač gubi protiv njega. Jako teško ga je pobediti. Konstantno igramo teške i neizvesne mečeve. Iako je rezultat u svakom meču drugačiji, osećam da se u svakom našem duelu osećam sve bolje i bolje sa druge strane terena. Mentalni aspekt je jako važan i bitno je ostati fokusiran u najtežim momentima. Trudim se da iskoristim svoje šanse u tim razmenama, da igram jake forhende s velike udaljenosti, ili da odigram dobre volej udarce. Jednostavno, moram da budem više koncentrisan kako bih osvojio poen kada mi Medvedev ponudi tu ekstra loptu“, zaključio je Andrej Rubljov.
Ruski duel u Torinu imao je kumovski uvod, s obzirom na to da je Rubljov sreo ćerkicu od Medvedeva koju je krstio.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Novak Đoković Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 13.11.2023
SPORT
Mladi as je morao da prizna: „Novak je zaslužio trofej“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala