- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradović o Tristanu i starim boljkama: „Ne postoje domaći i strani igrači – samo Partizan“

© Sputnik / Lola ĐorđevićŽeljko Obradović
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana odigrali su dva potpuno različita poluvremena protiv Fenerbahčea, a to je bila i jedna od glavnih zamerki Željka Obradovića, trofejnog stručnjaka, koji je posle pobede govorio o tome šta je falilo crno-belih.
U prve dve deonice delovalo je da Partizan nikako ne uspeva da zaustavi Fenerbahče, a jedan od glavnih problema prema mišljenju Željka Obradovića bili su faulovi.
„U prvom poluvremenu smo ponovili greške na koje stalno ukazujemo. Primamo 20 poena, a napravimo samo jedan faul, a na tome radimo na svakom treningu. U drugom poluvremenu smo izašli potpuno drugačije, sa daleko boljom odbranom i pametnom igrom u napadu, bez srljanja i to je presudilo na kraju“, rekao je Obradović na konferenciji za medije posle utakmice.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2023
SPORT
Bogdanovo odlično veče krunisano velikom dramom i pobedom
Trener Partizana posebno je istakao Tristana Vukčevića koji ima još mnogo prostora za napredak.

„On je ponovo bio odličan u napadu, nije promašio nijedan šut, ali da bi imao veću minutažu mora da popravi igru u odbrani. Mi čujemo trenere protivničke ekipe koji kažu napadnite preko Tristana. Uz to, on sa 213 centimetara mora više da učestvuje u skoku. Dok te stvari ne promeni neće imati više minuta na terenu. On je dobar u napadu, ali odmaže ekipi u odbrani. On mora da podigne nivo igre u odbrani, o tome pričamo svaki dan, godinu i po dana. Njegov razvoj zavisi od toga koliko je spreman da pojača igru u odbrani i da pojača stepen agresivnosti kada je skok u pitanju. Odmah da naglasim da nije Tristan problem, kompletna ekipa je bila problematična u prvom poluvremenu“, objasnio je Obradović.

Partizan je prethodne sezone slušao kritike zbog malog broja domaćih igrača, a situacija je ove sezone potpuno drugačija. U nekoliko navarata na parketu su bili isključivo srpski košarkaši, a upravo su oni među najefikasnijima u prethodnim mečevima.

„Partizan je ekipa i ja na ekipu ne gledam tako. Sada bi trebalo da pričam o tome koliko su poena postigli domaći igrači, ali ja na to ne gledam tako. Ne postoje domaći i strani igrači, postoji samo Partizan“, poručio je Obradović.

Bruno Kaboklo, novi igrač crno-belog tima, još uvek nije imao priliku da izađe na teren, ali trener je naglasio da će Brazilac dobiti šansu protiv Igokee u ABA ligi.
„Imamo već u nedelju utakmicu protiv Igokee kući na kojoj ćemo imati priliku da pustimo novog igrača da igra. On će imati sutra i prekosutra dva treninga. Trening je i na dan utakmice, pošto je meč kasno uveče“, naveo je Obradović.
Najavio je trener Partizana da nema vreman za odmor.
„Zna se da sledeće nedelje ulazimo u dupli program, putujemo u Nemačku, pa se vraćamo protiv drugog nemačkog tima. Zatim Ljubljana i tako dalje. To je program, nema vremena za odmor“, objasnio je Obradović.
Posebnu zahvalniju trofejni strunjak imao je za navijače. U Areni je crno-bele bodrilo 20.058.
„Navijači su nam ponovo davali fenomenalnu energiju, bili su nam vetar u leđa i nosili nas do pobede“, rekao je Obradović.
Partizan - Fenerbahče - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2023
SPORT
Partizan posle velikog minusa kroz epsku dramu do pobede nad Fenerbahčeom!
Jam Madar - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2023
SPORT
Srpski kum konačno razotkrio misteriju: „Igrač nam je ponuđen”
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala