- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski kum konačno razotkrio misteriju: „Igrač nam je ponuđen”

© Sputnik / Lola ĐorđevićJam Madar
Jam Madar - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2023
Pratite nas
Jedna od najvrelijih priča prethodnog sportskog leta bio je prelazak izraelskog košarkaša Jama Madara iz Partizana u Fenerbahče, pod čudnim okolnostima.
Zbog načina na koji se to dogodilo objavljivana su brojna saopštenja, a najvažnija odluka u svemu je da je Partizan odlučio da zbog slučaja "Madar" prekine saradnju sa menadžerskom agencijom Beobasket koja ga zastupa.
Partizan je optužio tu agenciju za prevarne radnje u slučaju Madara, trener crno-belih Željko Obradović je govorio o tome da je sa mladim igračem imao dogovor, sve do momenta kada mu je on javio da želi da ode.
Uoči prvog Madarovog povratka u Beograd posle odlaska iz Partizana, o njemu je govorio njegov novi trener u novom klubu turskom Fenerbahčeu.
Ekipu iz Istanbula u kojoj je dubok trag ostavio Obradović sada vodi Grk Dimitris Itudis, dugogodišnji Željkov saradnik, prijatelj, a potom i kum koji nije želeo da bude nepošten prema čoveku koji ga je praktično stvorio kao trenera.
„Kad je meni bio nuđen igrač ja sam mislio da je on pod ugovorom. Zato sam i okrenuo Željka, ne bi moglo da bude drugačije. Ali onda nam je bilo jasno da je situacija takva. Nama je rečeno da je on slobodan igrač i da on želi da ide iz tima. Mislim da treba da dođe trenutak da ne treba da pravimo veliki haos ili bilo šta kada jedan igrač želi da ide iz jedne u drugu sredinu. Da li će nedostajati igrač, verovatno da. Ali imali smo ovo leto dosta igrača koji su napisali istoriju, doprineli su bivšem timu ali su promenili sredinu. Tako im je odgovaralo. Jam je bio čist da želi da promeni sredinu i da je bio slobodan igrač“, rekao je Itudis za Sport klub.
Svestan je Grk da bi Madar mogao da bude negativno dočekan pred navijačima Partizana, ali se nada da će biti drugačije.
„Doneo je nešto ovom klubu, a i dobio je dosta i od kluba i od saigrača i od Željka kao trenera. On je došao ovde kao mlađi, razvijao se i ima još uvek da se razvija i da doda u njegovom rezervoaru još dosta benzina. Ima karakter taj dečko. Ima i košarkaškog i ljudskog karaktera. Nije mu lako s obzirom na to što se dešava u njegovoj zemlji. Verujte mi da je imao teške trenutke. Bliski prijatelji, ljudi koji mu nedostaju su tamo. Mnogo voli košarku, fokusiran je, profesionalac je“, istakao je Itudis.
Duel Fenerbahčea i Partizana na programu je u četvrtak od 20.30 uz direktan tekstualni prenos na Sputnjiku.
Bruno Kaboklo - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2023
SPORT
Brazilac zna gde je došao: „Partizan veliki, a Željko – najbolji“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala