- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Brazilac zna gde je došao: „Partizan veliki, a Željko – najbolji“

© AFP 2023 / SILVIO AVILABruno Kaboklo
Bruno Kaboklo - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2023
Pratite nas
Bruno Kaboklo, novi košarkaš Partizana, već je odradio prvi trening i biće na raspolaganju Željku Obradoviću za meč sa Fenerbahčeom. Pred prvi trening Brazilac je otkrio da je znao da dolazi u veliki klub, a prijatelj mu je kako kaže rekao da će igrati za najboljeg trenera u Evropi.
Na Svetskom prvenstvu u košarci Bruno Kaboklo skrenuo je pažnju na sebe i već tada je bilo navoda da je Partizan zainteresovan za njega, ali je problem bila Venecija sa kojom je Brazilac imao potpisan preliminarni ugovor. Posle dugo natezanja i čekanja Kaboklo je stigao u Partizan i jedva čeka da se pokaže pred navijačima.
„Za mene je Partizan poseban, znao sam da je veliki klub. Već sam video ljubav i strast navijača, tim me je lepo prihvatio, počastvovan sam“ rekao je Kaboklo.
Brazilski košarkaš tokom karijere nastupao je za Hjuston, Memfis, Sakramento, kao i za Limož, Sao Paolo, Sijudad ed Meksiko, Ulm, ali nema evroligaško iskustvo. Međutim, njegovi prijatelji poznaju evropsku košarku pa su imali poruku za njega kada su čuli gde će nastaviti karijeru.
„Kad sam potpisao, mnogo prijatelja mi se javilo sa porukom da ću igrati za najboljeg trenera u Evropi. Već poznajem neke momke, imamo odličan tim. Veoma sam uzbuđen i ne mogu da dočekam da zaigram za ovaj klub“, rekao je Kaboklo.
Svestan je reprezentativac Brazila da mu neće biti lako jer prvi put igra Evroligu.
„Biće teško, ali daću sve od sebe, nadam se da mogu da doprinesem od starta. Biću fokusiran da to uradim. Znam šta mogu i šta mogu da donesem – skokovi, prisustvo pod košem, energija. Uvek pokušavam da odigram jako svaki meč i nastaviću tako“, zaključuje Brazilac.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala