- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bogdanovo odlično veče krunisano velikom dramom i pobedom

© AP Photo / Hakim Wright Sr.Bogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2023
Pratite nas
Bogdan Bogdanović, srpski košarkaš, imao je odlično veče koje je završeno pobedom Atlante protiv Orlanda posle neizvesne završnice rezultatom 120:119.
Jednu od boljih utakmica od početka sezone odigrao je Bogdan Bogdanović koji je za 29 minuta ubacio 15 poena i upisao četiri skoka, kao i tri asistencije. Kapiten reprezentacije Srbije imao je šest ubačenih šuteva iz 11 pokušaja, odnosno tri od pet za dva i tri od šest za tri poena.
Košarkaši Atlante imali su plus deset poena razlike već posle pet minuta igre, ali je Bitdaze potpuno vratio Orlando.
Veću prednost Atlanti sredinom druge deonice doneo je Bogdanović kada je vezao pet poena, a onda krajem treće četvrtine Entoni sa linije penala donosi preokret. U tim trenucima ponovo je veoma važnu ulogu imao Bogdan koji je ponovo upisao novih pet poena i time ostavio Atlantu na samo pet poena zaostatka od protivnika.
Orlando je silovito ušao u poslednju četvrtinu, imali su deset poena prednosti, a onda su nastupili Kapela, Marej i ponovo Bogdan koji je u toj deonici dodao još pet poena.
Na minut i tri sekunde do kraja rezultat je bio nerešen, a prelomila je na kraju trojka Dežonte Mareja na pola minuta pred kraj meča.
Trej Jang ubedljivo je najzaslužniji za pobedu jer je upisao 41 poena, četiri skoka, osam asistencija, ali veliku ulogu imali su Džonson, Marej i Bogdanović. Na drugoj strani istakao se Sags sa 21 poenom.
Zanimljivo je da se Bogdanović nekoliko sati pred početak utakmice oglasio povodom evroligaškog meča Partizana i Fenerbačea. Srpski kapiten nastupao je za oba tima, ali ne krije ljubav prema crno-belom dresu, pa je u takvom tonu bila i poruka.
„Kakva utakmica. Želim ova dva tima na fajnal foru. Bravo crno-beli“, napisao je Bogdan.
Izgleda da je srpski košarkaš imao motivaciju jer je osim poena, skokova i asistencija imao i tri ukradene lopte u važnim trenucima.
Partizan - Fenerbahče - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2023
SPORT
Partizan posle velikog minusa kroz epsku dramu do pobede nad Fenerbahčeom!
Jam Madar - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2023
SPORT
Srpski kum konačno razotkrio misteriju: „Igrač nam je ponuđen”
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala