- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Drama – srce mi je stalo na kraju“ – Danilu je prijala uloga kapitena

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićDanilo Anđušić
Danilo Anđušić - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2023
Pratite nas
Na tri sekunde do kraja utakmice Partizana i Fenerbahčea, na liniju za slobodna bacanja otišao je Danilo Anđušić koji je smirio, namestio ruku i pogodio dva puta, a ti poeni doneli su pobedu crno-belima. Danilu, koji je nosio kapitensku traku, nije bilo lako da odluči meč, a kako ističe na kraju se osetio kao da mu je stalo srce.
Od početka sezone Danilo Anđušić deluje izuzetno motivisano i već na nekoliko utakmica uspevao je da bude među najefikasnijim igračima u timu, ali navijači i saigrači sigurno će zapamtiti i izdvojiti duel sa Fenerbahčeom u kom je pogodio nekoliko važnih šuteva.
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2023
SPORT
Obradović o Tristanu i starim boljkama: „Ne postoje domaći i strani igrači – samo Partizan“

„Drama, srce mi stalo na kraju. Napad, pomislio sam 'nećemo valjda ponovo da ispustimo pobedu'. Dobro je da smo odigrali poslednjih pet sekundi kako treba i odigrali odbranu, uspeli da se odbranimo. Verujem da je ova utakmica jako bitna. Pokazali smo karakter, jer smo u jednom trenutku gubili 15,16 razlike. Sjajna podrška sa tribina, uspeli smo da smognemo snage i da privedemo utakmicu kraju“, rekao je Anđušić posle pobede.

Partizanove propuštene prilike u završnici mogao je da kazni Jam Madar, bivši igrač crno-belih, ali izraelski košarkaš je promašio.
„Skočio sam na fintu i molio sam Boga da promaši. To su njegove situacije, tu se najbolje snalazi i to generalno pogađa, kada sam video da je promašio i da je naš skok, bio sam srećan što je naš napad i što možemo da privedemo meč kraju“, istakao je kapiten.
Posebno je crno-belima značila podrška sa tribina.
„Verovali smo u tim, najvažnije je što smo ostali zajedno na terenu, borili smo se, nismo pomislili ni u jednom momentu da je meč izgubljen, to je dalo rezultat, zbog toga smo se vratili u igru, podrška sa tribina nam je mnogo značila, bilo bi teže bez njih“, rekao je Anđušić.
Želeo je kapiten da poruči i da je Madar ostao u „bratskom“ odnosu sa igračima Partizana.
„Na terenu smo protivnici. I sa bratom kada igram jedan na jedan 'zakrvimo', nema prijateljstva na terenu. Madar je brat i tako će uvek biti“, poručio je Anđušić.
Kapiten je do kraja utakmice upisao devet poena, dva skoka i dve asistencije, ali je svaki njegov potez dolazio u idealnom trenutku. Pred kraj treće deonice pogodio je trojku, pogodio je dva puta sa linije penala i smanjio prednost turskog tima.
Na 44 sekundi do kraja meča ukrao je loptu Madaru i asistirao je Alenu Smailagiću koji je postigao koš za prednost Partizana. Na kraju je Anđušić dao koš, posle čega su na kraju usledila presudna slobodna bacanja.
„Videli ste sve i sami. Bilo je jako uzbudljivo, neizvesno. Anđušić je preuzeo odgovornost, odradio fantastičan posao, najzaslužniji je za pobedu“, rekao je Ognjen Jaramaz povodom sjajne partije kapitena koji tu ulogu ima u odsustvu Kevina Patera.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2023
SPORT
Bogdanovo odlično veče krunisano velikom dramom i pobedom
Partizan - Fenerbahče - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2023
SPORT
Partizan posle velikog minusa kroz epsku dramu do pobede nad Fenerbahčeom!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala