- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nemac posle Novaka isti „recept“ primenjuje na Dancu – „Video sam ih“

© AFP 2023 / WILLIAM WESTNovak Đoković i Boris Beker
Novak Đoković i Boris Beker - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2023
Pratite nas
Novak Đoković tokom boravka u Parizu, gde je trijumfovao, između ostalog komentarisao je i saradnju njegovog bivšeg trenera Borisa Bekera i Danca Holgera Runea. Srpski as sreo se sa Dancem u četvrtfinalu, a s obzirom na loše partije u prethodnom periodu, Rune je pružio dobar otpor, pa je tako očigledno da Bekerovi recepti već počinju da deluju.
Novak se raduje tome što se slavni Nemac vratio trenerskom poslu i ubeđen je da će on i talentovani Rune biti uspešan tandem. Đoković je takođe otkrio i šta je zapazio kada je naišao na Bekera i Runea.
„Naišao sam i video ih kako igraju šah. To je bila prva stvar koju je Boris doneo u naš tim, igranje šaha. Odlično je za koncentraciju, čiste misli i koncentraciju“, rekao je Đoković.
Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 10.11.2023
SPORT
Obradović o Tristanu i starim boljkama: „Ne postoje domaći i strani igrači – samo Partizan“
Srbin i Nemac sarađivali su pune tri godine i malo je reći da su imali uspeha.
„Zaista sam srećan što ponovo vidim Borisa u trenerskom poslu. Jasno je da mi neće biti ugodno kada ga budem video u protivničkom boksu“, rekao je Novak i osvrnuo se na saradnju sa legendarnim Nemcem.
„Boris je legenda našeg sporta, čovek koji izuzetno dobro razume igru sa aspekta i trenera i igrača. Mislim da je prava stvar što je Rune pozvao Bekera da ga trenira. Boris je dugo u priči, igrao je sa igračima raznih generacija. Strašno je inteligentan, pun je samopouzdanja i izuzetno je smiren. Krasi ga izuzetna mentalna snaga i i sposobnost da igra najbolje pod velikim pritiskom. To će preneti na Holgera, zato je to dobar potez. Rune je igrač koji se ustalio u Top 10. Jedna stvar je ući, a druga otići nivo više i početi da osvajate grend slemove i biti na vrhu. On trenutno uči o svemu tome“, zaključio je Novak Đoković.
Mladi danski teniser pre Pariza igrao je u polufinalu turnira u Bazelu, ali pre toga izgubio je sedam od osam mečeva i bilo je vreme za promenu. Tada je u tim stigao Beker, a odmah na početku saradnje dobio je najteži zadatak – pripremiti Runea za Novaka.
Srpski as i danski teniser sastali su se u četvrtfinalu Pariza, a Novak je za razliku od prošle godine ovoga puta iz tog meča izašao kao pobednik.
„Imao sam veoma teških poslednjih četiri-pet meseci. Boris mi je mnogo pomogao da promenim dinamiku. Počeo sam skoro iz ničega, nizao sam poraze u prvom kolu“, istakao je Rune.
Iako je prošlo malo vremena, Danac smatra da se već primećuje da mu prija saradnja sa legendarnim Nemcem.
„Veliki je podsticaj to što ponovo igram blizu svog najboljeg tenisa i takmičim se sa Novakom. Da smo ovaj meč igrali pre tri meseca verovatno bih glatko izgubio. To pokazuje da sam na dobrom putu da se vratim, ali mogu još da napredujem“, poručio je Rune.
Novi susret mladog Danca i Srbina zakazan je za nedelju u grupnoj fazi završnog mastersa u Torinu, pa će to biti još jedan dobar test Runeove i Bekerove saradnje.
Novak Đoković i Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2023
SPORT
Novakova organizacija upalila alarm zbog katastrofalnog tretmana teniserki: „Hoćemo izveštaj“
Bruno Kaboklo - Sputnik Srbija, 1920, 09.11.2023
SPORT
Brazilac zna gde je došao: „Partizan veliki, a Željko – najbolji“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala