- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Grk zvanično na klupi Zvezde!

© AFP 2023 / PETRAS MALUKASJanis Sferopulos
Janis Sferopulos - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2023
Pratite nas
Janis Sferopulos, grčki košarkaški stručnjak, imenovan je za trenera prve ekipe Crvene zvezde, objavio je beogradski klub.
Posle otkaza Dušku Ivanoviću, Janis Sferopulos bio je prva opcija Crvene zvezde, a potom je i zvanično potvrđeno da će Grk preuzeti crveno-bele i to pred večiti derbi koji se igra u sredu. Ugovor je potpisan na dve godine.
Janis Sferopulos - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2023
SPORT
Grčki stručnjak stiže da „ugasi požar“ u Zvezdi
Sferopulos je tokom karijere vodio Panionios, Olimpijakos kao i Makabi iz kog je otišao prošle godine u februaru posle čega nije imao angažman.
Naime, prema pisanju pojedinih medija Sferopulos će već u nedelju odraditi i prvi trening sa ekipom.
„KK Crvena zvezda Meridianbet želi puno uspeha našem novom treneru Janisu Sferopulosu koji će tim po prvi put predvoditi sa klupe već u ponedeljak na utakmici 4.kola ABA lige sa FMP-om u Železniku“, navodi se u saopštenju crveno-belih.
Tokom trenerske karijere koja traje više decenija, Sferopulos je prošao sve: prvo kao trener mlađih selekcija, kasnije kao pomoćnik u više klubova: Apolonu, Paoku, Olimpijakosu, CSKA, NBA ligašu Hjustonu, da bi nakon Kolososa sa Rodosa (2008-2011), samostalno vodio i Panionios iz Atine (2012-2014), a onda i Olimpijakos iz Pireja sa kojim je osvojio dve titule prvaka Grčke i igrao dva finala Evrolige 2015 i 2017.godine. Proglašavan je i trenerom godine u Grčkoj, a bio je u više navrata i pomoćnik selektora reprezentacije Grčke.
Od 2018-2022. godine vodio je ekipu Makabija iz Tel Aviva sa kojom je osvojio tri titule prvaka Izraela i bio takođe biran za trenera godine u toj zemlji. Otkaz je dobio kada prošle godine Makabi nije uspeo da uvede u finale Kupa.
Zvezda je u novu sezonu kada je reč o Evroligi ušla lošije nego što se očekivalo kada se uzme u obzir koliko je novca uloženo u pojačanja. Pobedu su ostvarili samo protiv Asvela, dok su upisali poraze od Žalgirisa, Monaka i poslednji od Virtusa.
Jasno je da Grka čeka težak posao, ali i lepa prilika da se pokaže.
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2023
SPORT
Srbin neporažen u NBA ligi
Svetislav Pešić i Dejan Bodiroga - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2023
SPORT
Kako je Pešić odlučio da je Bodiroga kapiten /video/
Duško Ivanović - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2023
SPORT
Duško Ivanović više nije trener Zvezde
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala