- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin neporažen u NBA ligi

© AP Photo / Chris YoungDarko Rajaković
Darko Rajaković - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2023
Pratite nas
Darko Rajaković, srpski košarkaški trener, od juna je trener Toronta, a pred sam početak sezone sa Reptorsima već najavljuje uspehe. Zapravo, uspehe najavljuje njegova posvećenost koju je pokazao tokom priprema koje je Toronto završio bez poraza.
Kada su košarkaši Toronta na staru pripremnog dela savladali ekipu Sakramenta bilo je rano govoriti o dobroj igri tima jer je uzorak od jedne utakmice suviše mali. Međutim, nije bilo rano da se uvidi kako u ekipi vlada zajedništvo i da se uvidi koliko je toj ekipi Darko Rajaković posvećen.
Rafael Nadal i njegvo stric Toni (levo) - Sputnik Srbija, 1920, 22.10.2023
SPORT
„Treba nam da se Novak povredi“ – Nadalova bizarna izjava
„Trener Rajaković je išao niz klupu i bacao koske svim starterima nakon što su oni poslednji put izašli iz igre. On propoveda zajedništvo i promoviše to s jasnom namerom. Za razliku od Nika Nursa koji je javno preispitivao svoju budućnost u klubu i bio na različitim stranama sa igračima“, pisalo je u tekstu „Atletika“ posle te prve pobede u pripremama.
Primećeno je bilo i to koliko se srpski trener trudio da ostvari vezu sa košarkašima.
„Naravno, Rajaković se trudi da napravi svoju vezu, da igrači shvate da on ceni njuhov trud. Za sve koji su gledali pažljivo Reptorse prošle sezone, samo to deluje kao odgovor“, piše u „Atletiku“.
Takav stav srpskog trenera doveo je do toga da njegov tim blista tokom priprema u kojima su pobedili Sakramento, Čikago, Vašington, Tajpans u prijateljskoj utakmici i tako taj period završili neporaženi.
Koliko god pripremni rezultati ne mogu da se računaju kada krene sezone, oni su važan korak za samopouzdanje tima, ali i za uvid u to na čemu mora, a na čemu ne mora da se radi.
Jasno se tokom priprema za NBA sezonu videlo da u Torontu napad funkcioniše bolje nego ranije, a navijače tog kluba verovatno posebno raduju i asistencije jer su prethodnu sezonu Reptorsi završili na 30. mestu po procentu dodavanja lopte.
Paskal Sijakam trebalo bi da predvodi ekipu kao igrač od koga se mnogo očekuje, ali pod Rajakovićevim vođstvom mogao bi da procveta i mladi Deni Avdija, izraelski košarkaš srpskog porekla, koji je u poslednjoj utakmici protiv Vašingtona ubacio 18 poena i tome dodao sedam skokova.
Prethodnu sezonu Toronto Raptorsi završili su kao deveti tim Istočne konferencija, u plej-inu poraženi su bili od Čikago Bulsa čime su i završili sezonu. Sa Rajakovićem na klupi ove sezone ciljevi su mnogo veći, a planovi dugoročniji.
Rajaković je u SAD otišao 2012. godine, kada je preuzeo razvojni tim Oklahome, ekipu Tulse. Kasnije je radio kao pomoćnik u Oklahomi, Finiksu i Memfisu.
Svetislav Pešić i Dejan Bodiroga - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2023
SPORT
Kako je Pešić odlučio da je Bodiroga kapiten /video/
Duško Ivanović - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2023
SPORT
Duško Ivanović više nije trener Zvezde
KK Crvena zvezda grb - Sputnik Srbija, 1920, 21.10.2023
SPORT
Zvezda: U Bolonji su napadnuti srpski studenti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala