- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Crvena zvezda i „crne rupe“ koje Evroliga ne prašta

© Sputnik / Lola ĐorđevićDuško Ivanović
Duško Ivanović - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2023
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde izgubili su drugi uzastopni meč u Evroligi i to na identičan način. Vodili su u Kaunasu protiv Žalgirisa pa pali u finišu, a taj scenario s „crnim rupama“ u fazi kada se meč „lomi“ ponovo se odigrao i protiv Monaka usred Beograda.
Svestan je kobnih grešaka u finišu i nečega što ne bi smelo da se dešava ozbiljnoj ekipi i trener crveno-belih Duško Ivanović.
„Dobili smo do sada i mi veliki broj mečeva u završnici i igrali dobro, ali samo smo napravili tri kardinalne greške u poslednja tri minuta. Nema opravdanja, ali tu je puno novih igrača i nismo u pravoj formi. Tada se zna šta možemo, protiv Monaka je bilo problema u završnici ali to neće postati navika“, rekao je crnogorski strateg.
Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2023
SPORT
Kirjos je „izbrisan“, ali ima i jedna dobra vest
Uspela je Zvezda u Kaunasu da nadoknadi „minus 10“ s početka susreta i činilo se da ide ka sigurnoj pobedi na mestu gde tradicionalno pada, ali je onda usledila serija Žalgirisa 13:0 u poslednjoj četvrtini i spasa nije bilo.
Zvezda je „ugašena“.
Nešto slično ponovilo se i u meču trećeg kola Evrolige u „Beogradskoj areni“, gde je Crvena zvezda ponovo u odlučujućem kvartalu imala prednost koju je na kraju ispustila i zbog toga je posle tri meča na evrosceni upisala drugi uzastopni poraz.
Imala je Zvezda protiv Monaka četiri poena prednosti, vodila je rezultatom 70:66, da bi do poslednjeg zvuka sirene dozvolila sebi da ubaci svega šest, a primi 16 poena! Za konačnih 76:82 i potvrdu „crnih rupa“ u igri crveno-belih.
Jer, to je već drugi put u ranoj fazi sezone da Zvezda u Evroligi gubi prednost od devet i više poena i na kraju praznih šaka i pognute glave napušta teren.
Duško Ivanović je opravdanja potražio u problemima sa faulovima u koji je zapao njegov tim.
„Monako je tokom čitavog susreta igrao sa puno kontakta u odbrani, dok mi to nismo radili. Zato, kada smo igrali agresivnije u trećoj deonici, dosuđeno nam je pet faulova, a njima nijedan. Zbog promene pristupa. Mitrović je recimo igrao dobro, a Bolomboj je bio izuzetan. Naš najbolji igrač u reketu u oba pravca. Bio je umoran, zato je Luka igrao pred kraj. Jedan od onih čiji doprinos će se tek osetiti je Šabaz Nejpir, biće igrač odluke. Može da izgubi neki meč za svoj tim, ali zna mnogo njih da dobije“, podvukao je Ivanović.
Crvena zvezda u narednom kolu Evrolige igra prtoiv Virtusa u Bolonji, već u četvrtak uveče.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2023
SPORT
Monstruozna blokada Nikole Jovića – igrao i Marjanović /video/
Crvena zvezda - Monako - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2023
SPORT
Zvezda imala u šaci – pa ispustila Obradovićev Monako
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala