- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kirjos je „izbrisan“, ali ima i jedna dobra vest

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANNik Kirjos
Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2023
Pratite nas
Kontroverzni australijski teniser Nik Kirjos nestao je sa ATP liste jer je zbog niza povreda bio onemogućen da igra. Nekada dežurni kritičar, sada veliki prijatelj i poštovalac lika i dela Novaka Đokovića, odigrao je samo jedan meč u 2023. godini i to je prouzrokovalo da dođe do pomenute situacije.
Kako je poslednju pobedu ostvario još u Japanu pre duže od godinu dana, ATP je obrisao bodove s tog turnira, te je samim tim Nik Kirjos ostao bez ikakvih bodova i pored njegovom imena, koliko god čudno zvučalo, je nula!
Ipak, ono što je dobra i ohrabrujuća vest za temperamentnog Australijanca koji nije u potpunosti iskazao neverovatan talenat koji poseduje, jeste da će imati priliku da igra na turnirima, bez obzira na to što nema reking.
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 19.10.2023
SPORT
Monstruozna blokada Nikole Jovića – igrao i Marjanović /video/
Naime, Kirjos poseduje „zaštićeni renking“ i to 21. mesto, što mu daje „zeleno svetlo“ da zaigra na turnirima, nakon što izađe iz serija povreda i bude sposoban da se ponovo nadmeće.
Do zaštićenog rekinga teniseri dolaze kada su šest ili više meseci zbog povrede van terena, te se činjenica da neko nema bodove „poništava“ i automatski mu se dozvoljava da zaigra na poznatim turnirima.
Pozicija na rang listi određuje se prosečnom pozicijom tenisera tokom prva tri meseca od nastanka povrede.
Nik Kirjos je imao problema sa kolenom, posle toga se pojavio i bol u ručnom zglobu što ga je dodatno udaljilo od terena. Imao je problem i sa stopalom, kada se posekao jureći lopova koji mu je upao u porodični dom, u kom se nalazila Kirjosova majka.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 18.10.2023
SPORT
Alkaras odustao od poznatog turnira
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala