- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jedini strelac Srbije nije uspeo da sakrije tugu: „Nije bilo realno – nema više priče“

© AP Photo / Denes ErdosSrbija Mađarska
Srbija Mađarska - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2023
Pratite nas
Strahinja Pavlović, srpski reprezentativac, bio je jedini strelac u timu Orlova u meču sedmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Mađarske. Pavlović je kao i uvek davao sve od sebe, a pored sjajne igre u odbrani pokazao je da se dobro snalazi i u napadu.
Kada je u 33. minutu sjajni Strahinja Pavlović glavom poslao loptu u gol Mađarske, Srbija se ponadala da će to biti prekretnica meča, međutim samo tridesetak sekundi kasnije Rolan Šalaj ugasio je nadu i odmah Mađarskoj vratio prednost.

„Mi smo igrali jednu dobru utakmicu sa novom formacijom, izgledalo je dobro na početku. Primili smo katastrofalne golove za koje smo nemam objašnjenje. Vratili smo se jednom, gol smo primili, imali smo inicijativu, napadali non-stop, opet se borili. Mislim da smo igrali jednu dobru utakmicu, da smo stvarali šanse, ali da je falilo malo taj srećan na kraju. Mađari su jednostavno iskoristili sve što su imali, igrali jako borbeno i na kraju pobedi. Mi smo i pored toga imali svoje prilike, ali nažalost nismo uspeli“, rekao je Pavlović posle poraza Srbije.

Pavlović veruje da je srpski tim igrao odlično i da sada nema vremena da se previše osvrću na poraz već da svu energiju preusmere na meč sa Crnom Gorom koji se u utorak igra u Beogradu.
„Nije bilo realno da smo tako brzo primili gol. Šta da kažem, desilo se tako. Imali su još neke svoje šanse, ali okrećemo se najbitnijoj utakmici sa Crnom Gorom. Moramo da ih dobijemo, nema više priče. Mislim da smo pored poraza smo kao tim delovali odlično, stvarali smo šanse, normalno mogli smo da budemo još bolji. Ali, eto, samo jedna ostala je jedna utakmica, moramo da svi zajedno damo 300% i da pobedimo. Svi smo mi profesionalci i već sutra moramo da zaboravimo sve. Znali smo i pre Mađarske da je ta s Crnom Gorom da je to odlučujuća, tako da moramo zaboraviti. Samo tu jednu utakmicu koju moramo da dobijemo", poručio je Pavlović.
Srpski reprezentativac postigao je svoj prvi gol za reprezentaciju u kvalifikacijama. Nacionalni dres nosio je u svim mlađim kategorijama,a za seniorski tim prvi put je pozvan 2020. godine kada je imao 19 godina.
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2023
SPORT
Piksi: Teško mi je, ne volim da gubim – da rešimo protiv Crne Gore
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2023
SPORT
Mitrović i Tadić: Lopta nije htela u gol – treba nam vetar u leđa protiv Crne Gore
Mađarska - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2023
SPORT
Srbija pala u Mađarskoj, Piksi se krstio – Orlovi se i dalje pitaju za odlazak na EP
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala