- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi: Teško mi je, ne volim da gubim – da rešimo protiv Crne Gore

© Sputnik / Lola ĐorđevićDragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2023
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi, selektor reprezentacije Srbije, priznao je posle poraza Srbije od Mađarske da mu je teško da gubi, ali da nema šta da zameri igračima koji su ispoštovali svaki dogovor.
Reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Mađarske rezultatom 2:1 u sedmom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ostaje velika žal ako ne za pobedom makar za remijem jer su Orlovi pokazali izuzetnu igru i imali su nekoliko sjajnih prilika, dok je dva gola poništeno zbog ofsajda.
Upravo zbog dobre igre selektor Dragan Stojković Piksi malo šta bi mogao da zameri igračima.
„Teško mi je zato što ne volim da gubim, niko ne voli da gubi. Igrači su uradili sve ono što sam od njih tražio, sve dogovore što smo imali u svlačionici su ispoštovali. Imali smo jednu dominaciju, veliku broj šansi. Ne znam da li je sreća nedostajala, ili momenat koji vas odvede u jednu ili drugu stranu. Srbija apsolutno nije zaslužila da izgubi večeras. Mađari su nas tukli dva puta i otići će na Evropsko prvenstvo, čestitam na tome“, rekao je Stojković posle utakmice.
Srbija još uvek ima šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo, ali je od presudne važnosti utakmica sa Crnom Gorom koja se igra u utorak u Beogradu.
„Na nama je da uradimo ono što se očekuje od nas. I dalje držimo sve u svojim rukama. Meč sa Crnom Gorom je najvažniji u ovim kvalifikacijama. Na igračima je da se odmore, čekamo utorak i tu utakmicu i da rešimo. Fudbal može da bude okrutan, ali moramo da ostanemo pozitivni. Sve je u našim rukama! Njima čestitam na plasmanu. Treba da ostanemo mirni, uradićemo ono što se očekuje“, rekao je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.
Srbiju posle Crne Gore u novembru čeka meč sa reprezentacijom Bugarske. Orlovima je protiv Crne Gore na domaćem terenu gotovo neophodna pobeda, kako se ne bi ostavljalo prostora da selekcije Crne Gore u naredna dva meča posle tog u srpskoj prestonici prestigne Srbiju.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2023
SPORT
Mitrović i Tadić: Lopta nije htela u gol – treba nam vetar u leđa protiv Crne Gore
Mađarska - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2023
SPORT
Srbija pala u Mađarskoj, Piksi se krstio – Orlovi se i dalje pitaju za odlazak na EP
Mladen Krstajić  - Sputnik Srbija, 1920, 14.10.2023
SPORT
Krstajić razočarao, Bugari na potezu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala