- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Hrvat uveren: Partizan i Zvezda mogu da osvoje Evroligu

© Sputnik / Lola ĐorđevićDuel Filipa Petruševa i Matijasa Lesorta ispod koša
Duel Filipa Petruševa i Matijasa Lesorta ispod koša - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2023
Pratite nas
Košarkaši Partizana i Crvene zvezde sa izuzetno velikim i važnim pojačanjima ulaze u novu sezonu i jasno je da sa punim pravom mogu da imaju velike ambicije. Luka Božić, košarkaš Zadra, ispratio je koliko spremno večiti rivali ulaze u sezonu i istakao je da veruje da oba beogradska tima imaju šanse da osvoje Evroligu.
Crno-beli dres obukli su Mateuš Ponitka, Ognjen Jaramaz, Frenk Kaminski i Pi-Džej Doužer, dok su crveno-bele boje odabrali Miloš Teodosić,Rokas Geraitis, Adam Hanga, Dejan Davidovac, Džoel Bolomboj, Majk Tobi i Marko Simonović.
Ovakva dva tima želeće da vidi cela Evropa, a ovakva dva tima imaće mnogo toga da pruže u toj Evropi čega je svestan i najbolji igrač ABA lige prošle sezone Luka Božić.
„Što se tiče Partizana i Zvezde, mišljenja sam da mogu da odu do kraja i osvoje Evroligu. Partizan je prošle sezone bio jako blizu, dok su ove godine obe ekipe još jače. Želim im mnogo sreće i uspeha u Evroligi“, istakao je Božić u razgovoru za „Basketbol sfer“
Da će nova sezona dva beogradska tima biti uzbudljiva najavljuje i veliko interesovanje navijača. Kako Partizan tako je i Crvena zvezda objavila da je prodat veliki broj sezonskih ulaznica, a Evroliga je oduševljena tim podatkom.
„Partizan i Crvena zvezda prodali su više od 12.000 sezonskih karata svaki za prestojeću sezonu, obarajući rekorde i postavljajući nove trendove. Koja ekipa će imati veću prosečnu posetu ove godine?“, pitaju se iz Evrolige.
Nova sezona evropskog takmičenja startuje petog oktobra. Zvezda će u prvom kolu biti domaćin Asvelu, dok će Partizan gostovati Makabiju u Tel Avivu.
Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2023
SPORT
Panter: Voleo bih da igram za Srbiju
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
SPORT
Nikola je srebro na Mundobasketu krunisao diplomom
Između obruča - košarkaške anegdote - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
SPORT
Trener sakriven u žbunu i ostale neispričane priče
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala