- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nikola je srebro na Mundobasketu krunisao diplomom

© FOTO: FIBANikola Jović
Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
Pratite nas
Fantastično leto je iza 20-godišnjeg Nikole Jovića. Momak koji se potpuno neočekivano našao u užim planovima selektora Svetislava Pešića i Srbije sa kojom je osvojio srebro na Mundobasketu u Manili, pohvalio se u razgovoru za američke medije da je završio srednju školu.
U opširnom intervjuu za „Majami Herald“ košarkaš Majami Hita pričao je o iskustvu koje je doživeo igrajući za Srbiju, o povredi leđa sa kojom je muku mučio prošle sezone, a neizbežan deo razgovora bio je fantastični doček na čuvenom Balkonu u srcu Beograda, dok je samo dan kasnije odjurio u školu kako bi diplomirao i dobio diplomu.
„Da, završio sam srednju školu. Kada sam se vratio sa Mundobasketa, imali smo veliku proslavu zbog osvojenog srebra. Dan posle toga otišao sam u školu da završim. Bilo je praktično dva dana pošto se završilo Svetsko prvenstvo. Diplomiranje sam proslavio sa porodicom uz ručak, a diplomu imam na telefonu“, rekao je Jović.
Pričajući s novinarima „Heralda“ o tome kako se dogodilo to da postane neizostavan član prve petorke, Jović je porčučio.
Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
SPORT
Pakao je dobio novo poglavlje – otkaz i pretnja odlaskom na sud
„Početna ideja bila je da odem u Srbiju i da pomognem timu koliko mogu. Zaista sam želeo da vidim gde se trenutno nalazim, da vidim koliko sam dobar u odnosu na naše momke, jer sam odrastao gledajući ih i često sam razmišljao da želim da budem kao oni. Zato sam zaista želeo da vidim gde se trenutno nalazim u poređenju sa njima. Naravno, potpuno sam se posvetio radu i pokušaju da napredujem. Ispalo je odlično. Igrao sam dosta, mislim da to niko nije očekivao, da ću baš toliko da igram i da ću imati takvu ulogu. Ali, selektor je verovao u mene i uradio sam neke odlične stvari zatim, pa sam se osećao odlično. Zaista je bilo važno za mene sam oda nastavim da igram“, rekao je Nikola.
Jović je prosečno beležio 10,1 poen, imao je tri skoka i 2,6 asistencija po utakmici na Mundobasketu.
Osvrnuo se Jović i na povredu leđa koja je iza njega. Nije bilo lako, ali uspeo je da se izbori s tim.
„Sada se osećam odlično. Povreda leđa koju sam imao, nije bila naivna. Morao sam da se suočim s njom i van terena. Bila je zaista ozbiljna. Jednostavno nisam mogao više. Ali, sada je sve u redu. Nisam propustio nijedan trening reprezentacije, odigrao sam svaku utakmicu“, zaključio je Jović.
Trener Majamija Erik Spolstra bio je takođe u Manili, kao član stručnog štaba selekcije Sjedinjenih Američkih Država i neretko su se on i Jović viđali. Kada to nije bio slučaj, razmenjivali su poruke.
„Gledao je četvrtfinale i polufinale. Bio je blizu naše klupe. Kada sam se okrenuo i video ga, bio sam srećan. Posle svake utakmice slao mi je poruke o njegovim razmišljanjima i poručivao mi da nastavim samo tako. Osetio sam povezanost, iako ga nisam baš viđao svaki dan“, zaključio je srebrni Orao s Mundobasketa Nikola Jović, koji može da se pohvali da je godinu dana kasnije u odnosu na svoje vršnjake završio srednju školu, koju je pohađao preko programa „Zum“, gde je slušao predavanja i polagao ispite.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Frenk Kaminski - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
SPORT
„Bogdan mi je rekao da dođem u Partizan“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala