- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pakao je dobio novo poglavlje – otkaz i pretnja odlaskom na sud

© AFP 2023 / OLAF KRAAKAjaks
Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
Pratite nas
Fudbalski savez Holandije doneo je odluku da prekinuti meč Ajaks – Fejenord u kom su gosti u 55. minutu imali prednost rezultatom 3:0, bude nastavljen u sredu od 14 časova. Čelnici kluba iz Amsterdama, koji su smenili sportskog direktora Svena Mislintata, nezadovoljni su zbog takve odluke i prete odlaskom na sud.
„Kopljanici“ prolaze kroz verovatno najteži period od osnivanja kluba. Samo četiri boda iz četiri odigrana kola i nedopustivo 14. mesto na tabeli Eredivizije potvrda su očajne klupske politike u poslednje vreme.
Nikola Krstović - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
SPORT
U Zvezdi bio „višak“, sad na Čizmi piše istoriju
Prethodne sezone bivši kapiten Dušan Tadić konstantno je bio osporavan od strane bivših asova Veslija Snajdera i Rafaela van der Varta, a otkako je Srbin otišao ekipa se totalno raspala.
Imao je kapiten Orlova i Ajaksa dabl-dabl učinak, 11 golova i čak 18 asistencija, bio je pravi lider na terenu i van njega, ali su legende Ajaksa konstantno tražile način da ospore učinak Tadića i optuže ga za slabije rezultate kluba sa „Johan Krojf arene“. Iznenadio je Tadić mnoge odlukom da napusti Amsterdam i karijeru nastavi u Fenerbahčeu, a njegovim odlaskom ogoljena je prava slika grogiranog giganta iz Amsterdama.
Tvente je očitao lekciju „kopljanicima“ pre nepune dve nedelje, da bi u Klasikeru usledila katastrofa, jer je aktuelni prvak Holandije Fejenord već u 37. minutu imao ogromnih 3:0, što navijači Ajaksa nisu mogli da prihvate i prekinuli su meč u 55. minutu.
Pokušavali su da dođu do svlačionice kako bi se obračunali sa igračima, ali je policija sprečila da dođe do većih incidenata na svu sreću.
Ceh je ekspresno platio Sven Mislintat koji je letos stigao u klub i posle samo 129 dana uručena mu je karta u jednom smeru.
„Ajaks je okončao saradnju sa sportskim direktorom Svenom Mislintatom, a razlog za ovakvu odluku je što nema podršku u klubu“, kratko je u svom saopštenju objavio Ajaks.
Sven Mislintat je inače pod internom istragom zbog nepravilnosti prilikom transfera Borna Sose iz Štutgarta, i svega pet dana nakon što se to pročulo, klub mu je kovertirao otkaz.
Kada je u pitanju odluka FS Holandije da Klasiker bude nastavljen u sredu od 14 časova bez prisustva navijača, u terminu u kom je zakazan dvoboj sa Volendamom, Ajaks se oglasio još jednim saopštenjem u kom je zapretio čak i sudom.
„Ajaks ne odobrava nedolično ponašanje koje je dovelo do suspenzije Klasikera. Mnogi fudbalski navijači bili su žrtva toga. Zbog domaćih i međunarodnih utakmica, najranije moguće vreme da se odigra meč Ajaks – Fejnord s naše tačke gledišta je prva nedelja novembra. Zatim se igra Kup kolo u kom ne učestvuju Ajaks i Fejenord. FK Volendam igra. Program takmičenja i Kupa sada prilagođava KNVB za četiri kluba zbog završetka prekinute utakmice. Ne samo klubovi, već i navijači su žrtve ovoga. Zato, Ajaks razmišlja o pravnom postupku“, navedeno je u saopštenju „kopljanika“.
Pakao u kom se Ajaks nalazi upravo je dobio novo poglavlje i veliko je pitanje u kom pravcu će se odvijati stvari u sezoni u kojoj bi prvi put od sezone 1965/66 slavni klub mogao da ostane bez plasmana u evropska takmičenja.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Navijači Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
SPORT
Organizovani navijači Partizana bojkotuju i večiti derbi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala