- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

U Zvezdi bio „višak“, sad na Čizmi piše istoriju

© AFP 2023 / SAVO PRELEVICNikola Krstović
Nikola Krstović - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
Pratite nas
Četiri utakmice za Leće i tri gola učinak je Nikole Krstovića, koji je pre dve godine napustio Crvenu zvezdu jer je bio „višak“. Pogodio je talentovani crnogorski reprezentativac mrežu Monce već u trećem minutu iz penala, a prethodno je tresao mreže protiv Fiorentine i Salernitane.
Nikola Krstović postao je prvi fudbaler u istoriji simpatičnog kluba s juga Italije, koji je u prve tri utakmice uspeo da se upiše u strelce.
Tri od tri imao je 23-godišnji Krstović, kog je put do Čizme vodio preko slovačke Dunajske Strede u koju je stigao 2021. godine sa Marakane za obeštećenje od 450.000 evra, plus 10 odsto od naredne prodaje koliko je dogovorila Zvezda.
Krstović je tako nastavio stopama legendarnog Mirka Vučinića, koji je svojevremeno u žuto-crvenom dresu terorisao protivničke golmane u tandemu sa Valerijem Božinovom i Ernestom Ševantonom.
Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
SPORT
Pakao je dobio novo poglavlje – otkaz i pretnja odlaskom na sud
Leće je apsolutni hit Serije A i uz Juventus i Inter spada u neporažene timove posle četiri odigrana kola Serije A.
Leće i Monca su remizirali, rani gol Krstovića „sa kreča“ poništio je Colpani u 24. minutu, što je ujedno bio i konačan rezultat meča. Usledio je minulog vikenda meč Lećea sa Đenovom koji je završen pobedom domaćina, a jedini gol postigao je Oudin u 83. minutu.
Kada je Krstović u pitanju i lista strelaca na tabeli Serije A, ispred njega su Lautaro Martinez iz Intera sa pet pogodaka, Dušan Vlahović, Oliivije Žiru i Federiko Kijeza, koji su po četiri puta pogađali metu.
Krstović je u Crvenu zvezdu stigao iz Zete za 300.000 evra, da bi posle dve godine i 21 odigranu utakmicu uz dva postignuta gola, napustio stadion Rajko Mitić.
Ako ovako nastavi, nema dileme da će se neki od većih klubova interesovati za njegov potpis, te da će Zvezda dodatno zaraditi od prodaje napadača za kog, bar po onom što trenutno prikazuje u Italiji, nije imala strpljenja i sluha.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Futbol. Superkubok Rossii. Matč Zenit - CSKA - Sputnik Srbija, 1920, 17.09.2023
SPORT
Strahinja slavio u srpskom derbiju u Rusiji i pokvario Lazarov i Nikolin debi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala