- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Bogdan mi je rekao da dođem u Partizan“

© Foto : Dragana StjepanovićFrenk Kaminski
Frenk Kaminski - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2023
Pratite nas
Frenk Kaminski, novi košarkaš Partizana, u intervjuu za „Jurohups“ ispričao je da se uklopio u tim crno-belih, a otkrio je i da je presudni savet povodom dolaska u Beograd dobio od Bogdana Bogdanovića.
Košarkaši Partizana posle ABA Superkupa za novu sezonu spremaju se nadomak Atine gde igraju na revijalnom turniru, a te trenutke kako bi se što bolje upoznao sa ekipom koristi Frenk Kaminski.
Američki košarkaš koji ima i srpsko poreklo govorio je o tome kako mu je drugačije u Evropi nego u Americi, ali je istakao da se polako privikava.
„Meni je lako jer tim čini da je tako – tu su igrači koji su ovde već nekoliko sezona i pomažu mi sa svim pitanjima koje imam. Igra je ovde drugačija malo nego u NBA, ali i to učim kako vreme prolazi. Dobro je da pripreme tako dugo traju, mnogo je utakmica i čovek može rano da shvati neke stvari“, rekao je Kaminski za „Jurohups“.
Evroligu su mu približili bivši saigrači, a savet da dođe u Partizan dao mu je Bogdan Bogdanović sa kojim je igrao u Atlanti.
„Imao sam saigrače koji su mi govorili da je nivo visok. Bogdan Bogdanović, koji mi je bio saigrač u Hoksima prošle godine, nije propuštao utakmicu. Prethodnih pet leta je uvek bilo interesovanja iz Evrope, ali kada sam rekao Bogdanu za Partizan, samo mi je rekao: ’Idi!’ Kazao mi je sve najbolje o timu, treneru, svima. Učinio je da se osetim komfornim, tako da sam prihvatio ponudu“, otkrio je Kaminski.
Američki košarkaš još uvek uči o nešto drugačijim pravilima.
„Ovde se više igra fizički, a tu su i razlike u pravilima – nema defanzivne tri sekunde, tako da je teže dati koš. Zato nastojim da se više oslonim na timske akcije, da više razmišljam u tom smeru. Ipak, košarka je košarka svuda“, objasnio je novi košarkaš Partizana.
Kaminski nije imao lak put proteklih godina, pogotovo zbog dve operacije kolena.
„Imao sam dve operacije kolena u prethodne tri godine. Igrao sam veoma dobro pre nego što sam se drugi put povredio, igrao i u NBA finalu sa Sansima (2-4 od Baksa 2021). Trudim se da ne gledam u prošlost. Ovde sam da igram košarku i da uživam u njoj, na najvišem nivou u Evropi – u Evroligi, ali i u ABA ligi“, poručio je Frenk Kaminski.
Američki košarkaš karijeru je počeo u Šarlotu 2015. godine posle čega je otišao u Finiks, a zatim u Atlantu. U Beograd je stigao iz Hjustona.
Ognjen Stojaković - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2023
SPORT
Srpski stručnjak ne zamera Jokiću: „Imao je pritisak sa obe strane – podržavam ga“
Košarkaški derbi Zvezde i Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
SPORT
Zvezda i Partizan poraženi u dramatičnim završnicama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala