- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski stručnjak ne zamera Jokiću: „Imao je pritisak sa obe strane – podržavam ga“

© Foto : KSSOgnjen Stojaković
Ognjen Stojaković - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2023
Pratite nas
Denver je imao svog člana u reprezentaciji Srbije na Mundobasketu, ali je to bio član stručnog štaba Ognjen Stojaković. Iako je postojala velika nada da će Nikola Jokić ići sa Orlovima na Filipine, NBA as nije obukao nacionalni dres, a sada kada su se srpski košarkaši vratili sa srebrom Stojaković je istakao da podržava njegovu odluku.
Nije bilo prijatno kada je stigla informacija da Nikola Jokić neće igrati za Srbiju na Svetskom prvenstvu, ali je obradovala vest da će deo stručnog štaba Svetislava Pešića biti Ognjen Stojaković.
Pomoćni trener Denvera iz prve ruke je znao da Nikola neće ići na Filipine, ali koliko god da ta odluka nikoga nije obradovala, Stojaković ga razume i podržava.
„Znam kako se osećao. Imao je taj pritisak sa jedne, sa druge strane. U takvim situacijama, šta god da odluči, kao prijatelj i kao trener, morate to prihvatiti i podržati ga. On je odlučio šta je najbolje za njega u tom trenutku, što ja u potpunosti podržavam“, rekao je Stojaković za „Denver Post“.
Za razliku od Jokića Stojaković je otišao na Filipine i tako sebi ispunio san.
„Klinački san je da budem deo reprezentacije Srbije. Rad za reprezentaciju, to je bio vrhunac moje karijere“, jasan je srpski stručnjak.
Jedan od najemotivnijih trenutaka bila je pobeda nad Kanadom jer je tada Srbija znala da sigurno osvaja medalju.
„Taj trenutak je bio...Vau. OK. Uradili smo nešto posebno. Uradili smo nešto jedinstveno. Postajete svesni da ćete zaista igrati u finalu. Pogotovo zato što nam niko nije davao šansu da osvojimo medalju“, istakao je Stojaković.
Kada se reprezentacije Srbije vratila okićena srebrnom medaljom usledio je doček na Balkonu, a to je posebno dirnulo pomoćnog trenera Denvera.
„Biti na Balkonu Skupštine… Znate koliko ste radosti i sreće doneli svim tim ljudima. To je više od igre. I onda razmišljate o tome šta se događalo pre 20 godina, možda i više, 30 godina. Ja sam bio jedan od klinaca tamo u toj gomili“, priseća se Stojaković.
Srpski stručnjak karijeru je započeo 2004. godine kao trener omladinskog tima FMP-a gde je proveo sedam godina, a onda je usledila NBA karijera koju je počeo u Denveru u kom je i danas.
Sa Nagetsima je počeo da radi u sezoni 2013/14 najpre kao pomoćnik video koordinatora, da bi posle tri sezone bio unapređen na mesto pomoćnog trenera za razvoj igrača.
Pred sezonu 2019/20 postao je direktor za razvoj igrača, a 2023. godine bio je pomoćni trener za tim Lebrona na Ol-Star utakmici pod vođstvom Majkla Malouna, glavnog trenera Denvera.
Košarkaški derbi Zvezde i Partizana - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2023
SPORT
Zvezda i Partizan poraženi u dramatičnim završnicama
 Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2023
SPORT
Zvezda odigrala spektakularan prijateljski meč
Trofej ABA Superkup - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2023
SPORT
Čije hale pune srpski klubovi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala