- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvezda odigrala spektakularan prijateljski meč

© Sputnik / Lola Đorđević Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović
 Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2023
Pratite nas
Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Makabija sa 109:112 u prijateljskom meču na turniru na Kipru. Igrana su čak dva produžetka i zaista se mora reći da je ovo bio spektakularan duel, posebno kada se ima u vidu da je u pitnju pripremni turnir.
Posle poraza od Bajerna iz Minhena u finalu Megenta Kupa, crveno-beli su upisali novi poraz. Ovoga puta, slavio je izraelski tim koji sa velikim ambicijama ulazi u novu sezonu.
Zvezda je na Kipar otputovala bez lakše povređenih Miloša Teodosića i Šabaza Nejpira, ali su se timu zato priključili Dejan Davidovac i Majk Tobi koji je debitovao na ovom susretu.
Nemanja Nedović je dao 23 poena, a šutirao je 5/10 za tri poena.
Makabi je vodio krajem regularnog dela, Nemanja Nedović se potom raspucao, pogodio četiri trojke i odveo duel u produžetak. Ali, posle svega viđenog slavio je Ponos Izraela. Nisu pomogle ni trojke Hange na kraju samog meča.
Zvezda je mnogo bolje otvorila meč, ali se Makabi u drugoj deonici vratio, a posle toga ekipe su se uglavnom smenjivale u vođstvu sve do samog finiša. Izraelski klub je imao plus devet na pet minuta do kraja, a vodio je i 80:75 na manje od dva minuta do završetka, ali je Zvezda stigla do preokreta zahvaljujući vezanim trojkama Nemanje Nedovića.
Rokas Gedraitis kod rezultata 84:84 nije pogodio šut za tri na 15 sekundi do kraja, a Makabi nije iskoristio poslednji napad, pa je meč otišao u produžetak. Vodio je Makabi 95:93, ali je Jago Santos sa dva pogođena bacanja izjednačio. U sledećem napadu Makabi je napravio ofanzivni prekršaj, a Zvezda nije iskoristila napad za pobedu, pa se ušlo u drugi produžetak.
Makabi je na minut i 45 pre kraja drugog produžetka poveo 107:100, ali je trojkom Adama Hange Zvezda stigla na minus dva sedam sekundi pre kraja, međutim nije iskoristila poslednji napad u kom je eventualnom trojkom mogla i do trećeg produžetka.
Najefikasniji kod srpskog tima su bili Nemanja Nedović i Luka Mitrović sa po 23 poena. Rokas Gedraitis je dodao 22, a dvocifren je bio i Adam Hanga sa 13 poena. Na drugoj strani Bonzi Kolson je imao 18, Roman Sorkin 17, a Vejd Boldvin 15 poena.
Sledeći duel na ovom turniru crveno-beli igraju protiv Žalgirisa, a ovaj meč je na programu u subotu od 15.45.
Trofej ABA Superkup - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2023
SPORT
Čije hale pune srpski klubovi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala