- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakov prst u oko Zapadu: „Da nisam iz Srbije bio bih dignut u nebesa“

© AP Photo / Manu FernandezNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
Pratite nas
Novak Đoković je posle nove velike pobede i rekordne 24. Grend slem titule dobio pitanje da li smatra da je najveći sportista u istoriji. Šampionski odgovor dobila je Amerika i svet, jer je „mali iz Srbije“, kako je sebe u prošlosti nazvao, poručio da tu diskusiju prepušta drugima, uz dopunu da bi bio dignut u nebesa da nije iz Srbije.
Dominacija Novaka Đokovića potvrđena je u noći između nedelje i ponedeljka u Njujorku, gde je u tri seta i nešto više od tri sata izašao na kraj sa Rusom Danilom Medvedevom - 6:3, 7:6, 6:3.
Bez većih problema Srbin je došao do istorijske i rekordne 24. Grend slem titule, a novinare na samom terenu zanimalo je da li sebe doživljava kao najboljeg sportistu svih vremena. Đoković je odgovorio:
„Prepuštam to vama i drugima da kažu da li sam ili nisam, kao i da li zaslužujem da budem deo te diskusije. Ono što je činjenica, da nisam iz Srbije odavno bih bio dignut u nebesa u sportskom nivou, pogotovo u zapadnom svetu. Ali, dobro, to je sve deo mog životnog putovanja i ja sam zahvalan na tome što dolazim iz Srbije. To mi daje veru i nadu i zbog toga je sve ovo što postižem još slađe i još više me ispunjava, a vi pišite ono što mislite“, jasno i glasno je poručio Đoković iz epicentra Zapadnog sveta posle velike i važne pobede.
Boriša Simanić Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
Mundobasket 2023
Poznato kad stižu srebrni košarkaši – posebno mesto za Borišu
Pričao je Đoković i o tom njegovom specifičnom putu i kako su ga ratovi kroz koje je prošao on i njegova zemlja, učinili jačim. Bio je iskren i priznao da nije mogao ni da sanja da će zbog svega što mu se dešavalo od početka karijere, danas biti tu gde jeste - na samom vrhu sveta!
„Ne znam gde da počnem, ovo mi znači – sve. Ponavljam se, ali moram da kažem da živim svoj san iz detinjstva, da se takmičim na najvišem nivou u sportu koji je dao meni i mojoj porodici mnogo. Prošli smo mnogo, dva rata devedesetih, moji roditelji su se žrtvovali mnogo, volim vas. Podržali su me da se bavim veoma skupim sportom koji nije bio dostupan, ali zaljubio sam se u tenis, iako ga niko nije igrao u mojoj porodici. Vera mojih roditelja svih ovih godina, moje žene i dece, mog tima – ovo je vaš trofej koliko je i moj, volim vas. Posebno je ispisati istoriju ovog sporta, u svakom značenju te reči. Teško je opisati rečima. Kada sam imao sedam-osam godina, razmišljao sam i želeo da osvojim Vimbldon i da budem broj jedan. Posle sam počeo da sanjam nove snove, ali nisam ni mislio da je moguće da ću biti ovde i pričati o 24. Grend slemu. Osetio sam da imam šansu za istoriju poslednjih godina i zašto da je ne prigrabim kad se ukazala?“, rekao je Đoković.
Medvedev i Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
SPORT
Novak je Rusu pružio ruku i pokvario godišnjicu – za kraj je dobio pitanje: „Šta još tražiš ovde?“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
SPORT
Suze i zagrljaj: Novak prvo sa ćerkicom proslavio rekordnu titulu /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala