- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Suze i zagrljaj: Novak prvo sa ćerkicom proslavio rekordnu titulu /foto, video/

© AP Photo / Frank Franklin IINovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
Pratite nas
Novak Đoković je u tri seta bacio na kolena Rusa Danila Medvedeva u finalu US Opena, a osvajanje rekordne 24. Grend slem titule, prvo je proslavio sa ćerkicom Tarom (6) koju je podigao i zagrlio, a suze su mu kvasile lice.
Bujica emocija istinskog šampiona i najvećeg tenisera kog je beli sport ikada video, imao!
Emotivno pražnjenje imao je Novak Đoković nakon što je rezultatom 6:3, 7:6, 6:3 za tri sata i 17 minuta uspeo da izađe na kraj sa velikim prijateljem Danilom Medvedevom, kom se revanširao za onaj poraz iz 2021. godine na istom mestu.
Đoković se prvo kratko isplakao na terenu, a onda je potražio i prvo otrčao u zagrljaj kod naslednice Tare koja je trijumf oca ispratila iz prvog reda.
„Gledao sam je tokom meča jer je sedela u prvom redu i bila je okrenuta prema meni kada sam i ja sedeo na klupi. U nekoliko navrata smo se pogledali i smejali jedno drugom. Ona ima samo šest godina i u trenucima kada je trebalo da dobijem slobodu da se opustim, ona mi je dala energiju. Najviše mi je pomogla u ovom meču. Posebno u drugom setu kada me je pogledala i pružila mi energiju“, objasnio je Đoković i nastavio da priča o Tari za koju je neposredno pred finale pričao da je bolećiv na nju i da je ona njegova najveća slabost.
„Zbog toga sam prvo otrčao kod nje. Naravno, zato što je moja ćerka, ali mi je ona najviše pomogla u ovom finalu. Toliko je volim i ona mi je najviše pomogla u finalu US Opena. Imati je pored sebe, moju ženu, sina Stefana i roditelje. Osetio sam ljubav i podršku svih njih“, rekao je emotivni Đoković koji se od ovog ponedeljka vratio tamo gde mu je i mesto - na vrh ATP liste, dok je Karlos Alkaras pao na drugu poziciju.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
SPORT
Novak: Ratovi, prepreke – ovo nisam mogao ni da sanjam!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
SPORT
Đoković pobedio Medvedeva i ponovo osvojio Ameriku – za novi rekord i 24. Grend slem titulu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala