- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak: Ratovi, prepreke – ovo nisam mogao ni da sanjam!

© AP Photo / Frank Franklin IINovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, posle osvajanja US Opena zahvalio se svojim ljudima koji su mu pomogli na putu da još jednom ispiše istoriju i podsetio na trnovit put koji je prošao.
Đoković je pobedom nad Danilom Medvedevom sa 6:3, 7:6 (7-5), 6:3 osvojio četvrti US open i ukupno 24. Grend slem titulu.
„Ne znam gde da počnem, ovo mi znači – sve. Ponavljam se, ali moram da kažem da živim svoj san iz detinjstva, da se takmičim na najvišem nivou u sportu koji je dao meni i mojoj porodici mnogo. Prošli smo mnogo, dva rata devedesetih, moji roditelji su se žrtvovali mnogo, volim vas. Podržali su me da se bavim veoma skupim sportom koji nije bio dostupan, ali zaljubio sam se u tenis, iako ga niko nije igrao u mojoj porodici. Vera mojih roditelja svih ovih godina, moje žene i dece, mog tima – ovo je vaš trofej koliko je i moj, volim vas“, rekao je Đoković.
U dahu je nastavio...
„Posebno je ispisati istoriju ovog sporta, u svakom značenju te reči. Teško je opisati rečima. Kada sam imao sedam-osam godina, razmišljao sam i želeo da osvojim Vimbldon i da budem broj jedan. Posle sam počeo da sanjam nove snove, ali nisam ni mislio da je moguće da ću biti ovde i pričati o 24. Grend slemu. Osetio sam da imam šansu za istoriju poslednjih godina i zašto da je ne prigrabim kad se ukazala?“
Potom se obratio i Medvedevu, koji je prethodno rekao mnogo lepih reči na račun Novaka.
„Čestitke Danilu na sjajnom turniru i čestitke na godišnjici tvojoj ženi. Danil je neverovatno fin prema meni i mom timu, kao i njegov tim. Lepo je videti evoluciju tvog odnosa sa trenerom (Žilom Servarom), nema sumnje da ćeš osvojiti još slemova. Imaš najautentičniju ličnost, nemoj da se promeniš nikad – ni tvoje izjave, ni tvoje proslave“, zaključio je Novak.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
SPORT
Suze i zagrljaj: Novak prvo sa ćerkicom proslavio rekordnu titulu /foto, video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
SPORT
Đoković pobedio Medvedeva i ponovo osvojio Ameriku – za novi rekord i 24. Grend slem titulu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala