- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak je Rusu pružio ruku i pokvario godišnjicu – za kraj je dobio pitanje: „Šta još tražiš ovde?“

© AP Photo / Manu FernandezMedvedev i Đoković
Medvedev i Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
Pratite nas
Najbolji ruski teniser Danil Medvedev koji je pretrpeo poraz od Novaka Đokovića u finalu US Opena 3:6, 6:7, 3:6, upitao je u šaljivom tonu Srbina tokom svečane ceremonije prilikom dodele pehara kada planira da uspori malo i šta i dalje traži na velikoj sceni.
Da su Novak Đoković i Danil Medvedev istinski prijatelji uprkos velikom rivalstvu na terenu, najbolje je moglo da se vidi u trećem gemu trećem seta kada je Srbin prišao Rusu dok je ležao na betonu Artur Eša posle jednog iscrpljujućeg terena i pružio mu ruku da ustane, nakon što je prešao mrežu.
Videlo se to njihovo iskreno prijateljstvo i na kraju fantastičnog finala u Njujorku, gde je Đoković slavio pobedu nad devet godina mlađim Rusom.
„Pre svega želim da pitam Novaka šta i dalje traži ovde? Treće naše finale, nadam se ne i poslednje. Čoveče, kada planiraš malo da usporiš?“, pitao je Medvedev kroz osmeh Đokovića i uspeo je da nasmeje publiku.
Rus je zatim pohvalio prvog tenisera planete, koji se po završetku US Opena vratio na čelo ATP liste, a sve to krunisano je i rekordnom i impresivnom 24. Grend slem titulom.
„Ja imam jednu, a ti 24 titule. Ovde sam bio i pre dve godine kada sam te pobedio. Tada sam proslavio godišnjicu što je bio poklon za suprugu. Danas ništa od toga. Opet je godišnjica. Rekao sam sebi, hajde, pokušaj još jedno, ali nije vredelo“, izjavio je Danil.
Pričajući o porazu u finalu od Novaka Đokovića Medvedev se još jednom osvrnuo na taj trijumf iz 2021. godine, dok srpskog asa nije bilo prošle godine zbog zabrane ulaska u Sjedinjene Američke Države kao nevakcinisani stranac od virusa korona.
„Sa jedne strane mogu da kažem da je sjajno da dobijem Mnovaka u finalu Grend slem turnira. To je kruna moje karijer. Da nisu postojali on i Nadal, igrao sam pet finala i dobio samo jedno protiv njih. Upoznali smo se kada sam bio 500. na svetu on je bio super prema meni. Tretirao me je kao normalnu osobu i od tog trenutka se ništa nije promenilo. Mislim da je to nešto sjajno u vezi sa ovim čovekom“, zaključio je poraženi Rus.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
SPORT
Suze i zagrljaj: Novak prvo sa ćerkicom proslavio rekordnu titulu /foto, video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
SPORT
Novak: Ratovi, prepreke – ovo nisam mogao ni da sanjam!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala