- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Poznato kad stižu srebrni košarkaši – posebno mesto za Borišu

© Foto : FIBABoriša Simanić Srbija
Boriša Simanić Srbija - Sputnik Srbija, 1920, 11.09.2023
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije koja je osvojila srebrnu medalju na Mundobasketu, krenula je iz Manile čarter letom ka Beogradu i dolazak se očekuje između 22 i 23 časa. U avionu se nalazi i povređeni Boriša Simanić kom su zbog nezgodnog udarca morali da odstrane bubreg.
Avion Er Srbije „Mihajlo Pupin“ koji je u nedelju sleteo na Filipine, krenuo je u ponedeljak u prepodnevnim satima nazad za Beograd.
Bio je to prvi direktni let iz Beograda za Manilu koji je trajao 12 sati, a isto se očekuje i za povratak.
Srbija je pala u finalu Mundobasketa pred Nemcima u dramatičnoj završnici. Borili su se izabranici Svetislava Pešića, koji su bili unapred otpisani pred početak turnira, što potvrđuje i deveto mesto kada su u pitanju bili favoriti za osvajanje medalje.
Ipak, Bogdan Bogdanović, Aleksa Avramović, Nikola Jović, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Vanja Marinković, Filip Petrušev, Stefan Jović, Marko Gudurić, Boriša Simanić, ostavili su poslednji atom snage na parketu i uspeli su da obraduju naciju srebrnom.
Posebno raduje što se u avionu za Beograd našao i operisani Boriša Simanić, i za njega je obezbeđen poseban prostor u avionu kako bi podneo dug let, samo sedam dana posle operacije.
„U zadnjem delu aviona napravljen je krevet u kome će biti Simanić. Oko njega će biti medicinska ekipa, anesteziolog i anestetičar iz Dragiše Mišović. Oni su stigli preksinoć. Fizioterapeut i ja ćemo biti uz njega. Normalno, tu su majka i devojka. Molimo samo za pažnju i privatnost. On je pre sedam dana operisan, sve je to još sveže. ON je ovako dobro, ali može lako da se umori, zato molim za deo privatnosti“, izjavio je doktor reprezentacije Dragan Radovanović za srpske medije.
Nikola Milutinov - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2023
Mundobasket 2023
„Niko osim nas u ekipi nije verovao“
 Željko Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 10.09.2023
SPORT
Partizan „slomio“ CSKA za trofej pod otvorenim nebom – Zvezda „okrenula“ Asvel
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala