- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak je prećutao – ali Danil nije mogao: „Možete na spavanje“

© Tennis Australia / Uđi u bazu fotografijaNovak Đoković i Danil Medvedev na Australijan openu
Novak Đoković i Danil Medvedev na Australijan openu - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
Pratite nas
Tokom polufinalnog meča Novaka Đokovića i Bena Šeltona, publika je sa velikim žarom navijala za domaćeg Amerikanca, a onda je u drugom polufinalu kao da je domaći teniser podršku dobijao Karlos Alkaras protiv Danila Medvedeva. Atmosfera je u nekim trenucima ličila na fudbalsku, ali ruski teniser je u svom stilu odgovorio publici posle pobede.
U momentu kada je Novak Đoković trebalo da završi meč protiv Bena Šeltona, Amerikanci na tribinama počeli su svom snagom da bodre mladog tenisera iz Atlante i on je dobio dodatnu energiju kojom je srpskom asu zakomplikovao treći set.
Situacija nije bila neobična, ali postala je nepristojna kada su navijači počeli da se raduju posle svakog promašenog Novakovog prvog servisa. Nerviralo je to Đokovića, kao što bi nerviralo i svakog tenisera, ali nepristojnost je samo nastavila da raste.
Novakov odgovor na to bila je pobeda, srpski as plasirao se u finale, a za titulu će se boriti protiv Danila Medvedeva koji je imao isti problem u svom polufinalu. Istina je da su u pojedinim trenucima i Novak i Danil mogli da osete podršku, ali ne na tom nivou kakvu su imali njihovi rivali.

„Publika je bila neverovatna. Zaista to mislim. Osećao sam ljubav prema obe strane. Hiljadu Španaca na 5-3 je počelo da vrišti između prvog i drugog servisa. To nije tako lepo. Ali pretpostavljam da su bili očajni. Sada mogu da spavaju“, poručio je Medvedev nepristojnim navijačima.

Prethodnih godina u Njujorku su navijači sa Novakom i Danilom imali odnos od ljubavi do mržnje. Znali su da im aplaudiraju na vanserijskim potezima, ali su isto tako znali da ih još više ubace u provaliju kada su u nokdaunu.
Zbog toga je bilo posebno zanimljivo kada su se srpski i ruski as sastali u finalu pre dve godine. Za Novaka u Njujorku nikada nisu navijali kao tada.
Spektakl će da se ponovi posle dve godine, a pitanje je na čijoj će sada strani biti.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
SPORT
Novak „spustio slušalicu“ Šeltonu – oglasio se i Amerikanac: „Može da radi šta god hoće“
Srbija i Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
Mundobasket 2023
Novakova poruka za Orlove: „Da u nedelju bude dva od dva za Srbiju“
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
SPORT
Medvedev o srpsko-ruskom derbiju: „Briga me da li je prvi ili drugi – on je Novak Đoković“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala