- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak „spustio slušalicu“ Šeltonu – oglasio se i Amerikanac: „Može da radi šta god hoće“

© AP Photo / Manu FernandezNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
Pratite nas
Posle plasmana u finale US Opena Novak Đoković proslavio je imitirajući telefonsku slušalicu što je bio način slavlja Bena Šeltona posle svake pobede u Njujorku. Objasnio je srpski as da mu se svidela proslava i da je iz tog razloga iskopirao, a mladi Amerikanac istakao je da mu ne zamera jer pobednik ima prava da radi šta želi.
Novak Đoković dočekao je na turu nekoliko novih generacija, a Ben Šelton je jedan od najmlađih tenisera i može se reći najzanimljivijih jer je njegov stil igre teško opisati. Kao munja juri po terenu, a loptice raspaljuje bez razmišljanja gde će otići, tako protiv Novaka nije mogao da igra.
Posle svake pobede na US Openu Ben Šelton imitirao je telefonsku slušalicu, ali ovoga puta nije bilo proslave jer je poražen u tri seta, međutim njegovu proslavu je preuzeo Đoković.
„Svidela mi se Benova proslava. Mislio sam da je veoma originalna, kopirao sam ga, ukrao mu proslavu“, rekao je Đoković.
Amerikanac mu čini se ne zamera.
„Video sam to posle meča. Ne volim kad sam na društvenim mrežama i vidim ljude koji mi govore kako bih trebalo ili ne bi trebalo da slavim. Ako pobedite u meču, zaslužujete da radite šta god hoćete. Dok sam odrastao, učio sam da je imitacija najiskreniji oblik laskanja“, rekao je Šelton.
Srpski teniser savladao je Amerikanca u tri seta, ali u poslednjem mu nije bilo lako da zatvori meč jer je publika ponela Šeltona koji je počeo da pogađa sjajne uglove.
„Odlično je pobediti u tri seta. Sve je išlo dobro, imao sam 2-0 i 4:2. Onda su stvari počele da se menjaju. Imao je set loptu. Servirao sam za meč. Pretrpeo brejk. Izgubio sam ritam. Publika se pri kraju meča uključila. Nije bilo lako zatvoriti meč. Nisam želeo da odemo u četvrti set. Znao sam da ima snagu. Ima neverovatan servis, dinamičan je, nepredvidiv. Morao sam da ostanem mentalno prisutan, smiren, fokusiran na plan igre i to šta treba da uradi. Trudio sam se da budem čvrst sa osnovne linije, da mu ne bude prijatno. Zadovoljan sam kako protiče turnir. Od prvog kola Sinsinatija do sada, stvarno je sve dobro. Zadovoljan sam tenisom i kako se osećam na terenu. Predstoji krajnji izazov“, poručio je Novak.
Svako novo finale sa 36 godina ceni više od onog koje je igrao kada je imao 26.
„Činjenica je da sa 36 godina je svako finale GS može biti poslednje. Verovatno da cenim ovakve prilike više nego pre deset godina. Pre deset godina sam mislio da imam još nekoliko ispred mene. Sada ne znam. Svestan sam činjenice. Pokušaću da priđem tom finalu kao svakom, da znam da je najteži mogući zadatak, ne samo zbog samog finala, nego što sam protiv obojice igrao u finalima i izgubio. Shvatam bitnost, sviđaju mi se šanse“, rekao je Novak.
Još jednom je Novak objasnio da dokle god igra na ovaj način ne razmišlja o tome da napusti tenis.

„Ne znam, možda zvuči arogantno, ali ja nisam iznenađen. Znam koliko treniram da bih bio u ovom položaju, znam da zaslužujem. Uvek verujem u sebe i svoju igru, svoje umeće kao tenisera da budem najbolji kada je potrebno. Nisam iznenađen, osećam se dobro, fit, spremno i jako, neću reći bolje nego ikada, ali prilično dobro. Momenat je na mojoj stari, ne želim ni da razmišljam o ostavljanju tenisa dok god sam u top što se tiče igre. Ako budem gubio u ranom delu terena, onda ću reći da je možda vreme da se povučem, ali za sada ne“, zaključio je Novak.

Srpski as u finalu US Opena sastaje se protiv Danil Medvedeva, ruskog tenisera, koji je prethodno eliminisao Karlosa Alkarasa.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
SPORT
Moćni Medvedev srušio Alkarasa – Amerika će gledati Danilov i Novakov srpsko-ruski derbi u finalu
Novak Đoković Ben Šelton US Open - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
SPORT
Novak je u desetom finalu US Opena: Amerikanac zapretio – ali srpski as ide po novu titulu
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
SPORT
Strašna Sabalenka: Od ivice ambisa do finala US Opena – filmski preokret!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala