- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Strašna Sabalenka: Od ivice ambisa do finala US Opena – filmski preokret!

© AP Photo / John MinchilloArina Sabalenka
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Pratite nas
Beloruska teniserka Arina Sabalenka koja će od narednog ponedeljka biti prva na VTA listi, kreirala je neverovatan preokret za finale US Opena, nakon što je pobedila Amerikanku Medison Kiz – 0:6, 7:6, 7:6.
Strašan meč u polufinalu US Opena ženske konkurencije demonstirale su Amerikanka Kiz i Beloruskinja Arina Sabalenka. Okršaj koji je trajao čak dva i po sata!
Prvi set pripao je impresivnoj Amerikanki koja nije prepustili ni gem Beloruskinji! Za samo pola sata uspela je da joj čak tri puta ukrade servis i da slavi rezultatom 6:0.
Ali, Rina Sabalenka ne bi bila to što jeste i tu gde jeste, da nema čelične živce i šampionski karakter.
I dalje druga igračica planete, koja će od ponedeljka na tronu zameniti Poljakinju Igu Švjontek, uspela je da dobije drugi set posle taj-brejka rezultatom 7:1.
Četiri brejka bila su u drugom setu, po dva na obe strane. Imala je Medison Kiz velikih 5:3 i 15:0, ali se Sabalenka vratila s ivice ambisa i uspela da osvoji drugi set, posle povraćenog brejka, kasnije i dobijenog taj-brejka u kom je Amerikanki prepustila samo jedan poen.
U trećem setu usledio je vrhunac drame i polufinale koje je dostojno najvećih finala, a preokret Sabalenke bio je za filmsku priču. Medison Kiz uspela je da dođe do brejka prednosti u šestom gemu i povela je 4:2, ali je usledio munjeviti ribrejk Sabalenke, kasnije i potvrda za izjednačenje.
Igralo se zatim gem za gem, i ponovo je taj-brejk morao da odlučuje pobednika. U igri nerava, slavila je Beloruskinja koja je iskoristila četvrtu meč loptu i slavila je rezultatom 10:5.
Sabalenku u finalu US Opena čeka nova Amerikanka i miljenica publike, a u pitanju je Koko Gov koja je eliminisala Čehinju Muhovu rezultatom 6:4, 7:5.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
SPORT
Srbija navija za dva finala u jednom danu: Orlovi za dobro jutro, Novak za laku noć
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala