- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Moćni Medvedev srušio Alkarasa – Amerika će gledati Danilov i Novakov srpsko-ruski derbi u finalu

© AP Photo / Manu FernandezDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
Pratite nas
Danil Medvedev, ruski teniser, boriće se za novu titulu US Opena posle pobede nad Špancem Karlosom Alkarasom rezultatom 7:6, 6:1, 3:6, 6:3. Rus je pokazao zašto sebe naziva kraljem betona, odigrao je neverovatan meč,a za titulu će se boriti protiv Novaka Đokovića.
Ne, ovo nije 2021. godina, ali jeste novo finale Novaka Đokovića i Danila Medvedeva na US Openu uprkos najavama i priželjkivanju javnosti da se desi novo finale srpskog asa i Karlosa Alkarasa.
Od početka se znalo da Alkaras ima teži žreb od Novaka, i od početka se znalo da će Novaku čuvati leđa Danil Medvedev koji je u polufinalu trebalo da se sretne sa Špancem. Do polufinala je igrao sjajno, ali je briljirao i Alkarasa pa se tako čekala epska borba.
Međutim, Rus nam je skratio spektakl jer je želeo novo Grend slem finale. Njegovom tenisu na betonu koji je maestralan ne može da parira ni Alkaras.
Nakon što je Danil spasao brejk lopte u prvom setu, više ih nije bilo pa je tako odlučivao taj-brejk,a u njemu je dominirao Medvedev. Samopouzdanje koje mu je doneo taj prvi set bilo je na toliko visokom nivou, da je ruski teniser kao furija ušao u drugi set.
Crtao je po terenu, pogađao sve što je zamislio i kada je to potrebno svojom upečatljivom defanzivnom igrom dolazi je do sjajnih poena. U drugom setu Medvedev je Alkarasu dopustio jedan jedini gem.
Prvi reket sveta morao je da nađe neki odgovor, probudio se u trećem setu, razgoropadio se i uspeo je da napravi brejk, koji je sačuvao i došao do seta.
U četvrtom setu do trećeg gema delovalo je da bi Njujork mogao da dobije željeni spektakl jer je Karlos počeo da igra bolje i prvi je zapretio brejkom. Međutim, kada u polufinalu Grend slema propustite tri brejk lopte, koje su bila važna povratna karta za meč, Medvedev vas kazni.
Ruski teniser je svoju šansu iskoristio i poveo sa 5:3, da bi u narednom gemu pri njegovom servisu Španac dobio priliku da se vrati u meč, ali ponovo je nanizao tri proputštene prilike.
Medvedevu nije bilo lako da završi meč, iskoristio je tek četvrtu meč loptu, ali to se ne broji kada se overi viza za finale.
U borbi za titulu gledaćemo reprizu iz 2021. godine, Danila Medvedeva i Novaka Đokovića.
Novak Đoković Ben Šelton US Open - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
SPORT
Novak je u desetom finalu US Opena: Amerikanac zapretio – ali srpski as ide po novu titulu
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
SPORT
Strašna Sabalenka: Od ivice ambisa do finala US Opena – filmski preokret!
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
SPORT
Srbija navija za dva finala u jednom danu: Orlovi za dobro jutro, Novak za laku noć
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala