- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Novakova poruka za Orlove: „Da u nedelju bude dva od dva za Srbiju“

© Foto : FIBASrbija i Kanada
Srbija i Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
Pratite nas
Novak Đoković pomno tokom US Opena prati i Svetsko prvenstvo u košarci i svim srcem navija za Srbiju. Košarkaši će u nedelju pre njega takođe igrati finale, a on je posle prolaska u finale US Opena poželo da bude dva od dva za Srbiju.
Često je Novak Đoković govorio o tome koliko voli da gleda ekipne sportove, a poznato je i da je u sjajnom odnosu sa kapitenom košarkaške reprezentacije Srbije Bogdanom Bogdanovićem.
Srpskom asu nije promakla nijedna utakmica na Mundobasketu,a javno je uputio podršku i Boriši Simaniću posle operacije.
Petak je bio poseban dan za srpski sport jer su najpre Orlovi obezbedili finale Svetskog prvenstva, a potom je Novak obezbedio svoje deseto finale na US Openu.
„Fenomenalan rezultat, mnogo sam ponosan na njih. Iz sveg srca navijam kao i cela moja porodica i moj tim i celo okruženje, pratimo, možda ću u nedelju ujutru imati prilike da uhvatim drugo poluvreme, zavisi od toga kada se budem probudio. Jako pomno pratim i danas sam prvu stvar kada sam uzeo telefon u ruke sam proverio da li su pobedili ili nisu. Zdušno navijam za njih i pričali smo na početku turnira, malo ko je verovao, više su se ustručavali da ih kritikuju i da govore da su slabi i da neće proći četvrtfinale, ali oni su pokazali timski duh. Video sam njihovo slavlje, video sam kako je zavladala jedna hemija i porodična atmosfera i to je ono što je ključ u svakom sportu, čak i u mom individualnom“, rekao je Novak.
Srpski as poručio je da su košarkaši za njega već pobednici, ali da želi da u nedelju Srbija odnese dve pobede, najpre na Mundobasket, a onda i na US Openu.
„Sa mojim timom imamo pozitivnu energiju koja nas nosi i vodi. Cela nacija je iza njih, malo da skinem pritisak sa njih, šta god da su uradili - oni su u mojim očima već postigli već ogroman uspeh. Ja znam kakvi su oni pobednici, pre svega naš kapiten Bogdan, i znam da će ići na zlato i ja im to želim i da u nedelju bude dva od dva za Srbiju“, poručio je ponosni Đoković.
Srpski košarkaši u nedelju od 14:40 igraju za zlato protiv selekcije Nemačke, dok Novak Đoković igra za 24. Grend slem titulu protiv Danila Medvedeva od 22 časa.
Srbija i Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Mundobasket 2023
Spektakularno slavlje Orlova u autobusu – pevali i Pešiću /video/
Srbija Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Mundobasket 2023
Selektor Kanade posle poraza: Nije Srbija pobedila, već smo mi izgubili
Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Mundobasket 2023
Bogdanović otkrio: Jokić nam se javlja posle svake utakmice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala