- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Bogdanović otkrio: Jokić nam se javlja posle svake utakmice

© Foto : FIBANikola Jokić i Bogdan Bogdanović
Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije na Mundobasket otišla je bez pojedinih važnih igrača među kojima je i Nikola Jokić. Međutim, kapiten Bogdan Bogdanović istakao je da ne zamera saigračima koji nisu došli na šampionat i otkrio je da im se Jokić javlja posle svake pobede.
Kada se saznalo da sa reprezentacijom Srbije na Svetsko prvenstvo neće ići Nikola Jokić, Vasilije Micić, Vladimir Lučić, Nikola Kalinić, Aleksej Pokuševski, mnogi su pomislili da su Orlovi oslabljeni.
Međutim, ti „oslabljeni“ Orlovi stigli su do finala i ne zameraju nijednom saigraču što nije sa njima iz bilo kog razloga. Bogdan Bogdanović je za „Jurohups“ otkrio da su srpski košarkaši tokom celog prvenstva na vezi sa Nikolom Jokićem.
„Nikola Jokić nam šalje poruke posle svake utakmice“, otkrio je Bogdanović koji je iznenadio time jer do sada nije bilo poznato da li su Orlovi u kontaktu sa najboljim igračem NBA lige.
Kapiten reprezentacije Srbije potom je objasnio da ne zamera nikome jer ukoliko neko od igrača nije spreman i ne treba da igra na Svetskom prvenstvu.
„To je otvorilo priliku za neke druge momke. Niko ne treba da dolazi na takmičenje umoran. Ako možeš – možeš. Ako ne – ne možeš. To je pošteno i profesionalno. Poštujemo svakog i ko je došao i ko nije. Mi smo i dalje prijatelji, volimo sve i svi su nam potrebni. Srećan sam kako je svako ovde odgovorio zadacima, momci su videli kao priliku, a ne kao pritisak. Imate samo nekoliko šansi da zaigrate na Svetskom prvenstvu, a ovo je najbolja grupa igrača sa kojom sam ikada radio“, rekao je Bogdanović.
Srbija će se u nedelju od 14:40 boriti protiv Nemačke u finalu Mundobasketa.
Srbija i Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Mundobasket 2023
Evropsko finale Mundobasketa – poznato kada se Srbija i Nemačka bore za zlato
SAD Nemačka Mundobasket - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Mundobasket 2023
Nemačka protiv Srbije u finalu Mundobasketa – pala je i Amerika
Srbija i Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Mundobasket 2023
Karijev stari recept – od dva sastojka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala