- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Evropsko finale Mundobasketa – poznato kada se Srbija i Nemačka bore za zlato

© Foto : FIBASrbija i Kanada
Srbija i Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Pratite nas
Pred početak Svetskog prvenstva u košarci velike šanse za osvajanje šampionata davale su se Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama, međutim ovim selekcijama na putu su se isprečile dve evropske i to Srbija i Nemačka koje će se boriti za najsjajnije odličje.
Posle izuzetne utakmice srpski košarkaši plasirali su se u finale Mundobasketa pobedom nad Kanadom rezultatom 95:86, a onda je slavila i Nemačka i to protiv favorizovanih Amerikanaca rezultatom 113:111.
U nedelju od 14:40 srpski i nemački košarkaši sastaju se u finalu Svetskog prvenstva što će biti njihov deveti međusobni okršaj, ali tek drugi na Mundobasketu.
Pre početka šampionata Amerikanci su bili prvi favoriti za osvajanje zlata, a pratili su ih Španija, Francuska, Australija, Slovenija. Na šestom mestu bila je reprezentacija Nemačke, a tek na devetom Srbije.
Kada je Mundobasket počeo procena FIBA se promenila, ali su na prvom mestu i dalje bili Amerikanci, zatim Nemci pa Kanađani dok se Srbija popravila i bila šesti favorit.
Papir se još jednom pokazao kao nebitno merilo kada je reč o reprezentaciji jer igrači u nacionalnom dresu igraju srcem i sa posebnim žarom.
Amerikanci i Kanađani su bili izuzetni tokom celog prvenstva, međutim Nemačka nije imala nijedan poraz, dok su se Orlovi posle poraza od Italije u drugoj fazi vratili zastrašujuće fokusirani i motivisani.
„Šepurili“ su se i košarši Amerike i košarkaši Kanade kao da su nepobedivi, a onda su naišle evropske selekcije koje su znale da ih zaustave i pošalju ih u borbu za bronzano odličje.
Na papiru Amerika bi za Srbiju bila teži protivnik, ali papir se pokazao kao nebitan na ovom Svetskom prvenstvu, a Nemci su pokazali da se ne boje nikoga, pa ih Orlovi nikako ne smeju da se opuste.
Meč za treće mesto igra se u nedelju od 10:30.
Srbija i Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Mundobasket 2023
Karijev stari recept – od dva sastojka
SAD Nemačka Mundobasket - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Mundobasket 2023
Nemačka protiv Srbije u finalu Mundobasketa – pala je i Amerika
Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Mundobasket 2023
Aleksino životno delo: „Dva dana je gledao kako da ukrade loptu“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala