- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Selektor Kanade posle poraza: Nije Srbija pobedila, već smo mi izgubili

© Foto : FIBASrbija Kanada
Srbija Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Pratite nas
Reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog prvenstva posle pobede nad Kanadom, a selektor poraženog tima Đordi Fernandes dao je zanimljivu izjavu. Ističe da Srbija nije pobedila, već je njegov tim izgubio.
Istina, u istoj toj rečenici je istakao da ima poštovanje prema Srbiji, ali za poraz najpre krivi svoje igrače.
Pohvalio je Fernandes i mnogo iskusnijeg trenera Svetislava Pešića.
„On je sjajan trener, spremio je momke. Šta god da je Srbija uradila, uz dužno poštovanje, nismo nikoga čuvali u odbrani i zato smo izgubili. U napadu smo ubacili 86 poena, ali u odbrani ništa nismo radili kako treba, nismo se trudili, puštali smo previše ničijih lopti da budu njihove... Ne radi se ovde o njima, već o nama koji smo odigrali loše“, rekao je Fernandes.
Sada selektor Kanade nema druge nego da se okrene borbi za bronzu.
„Njihov program, zemlja, trener, igrači... Igrali su sjajnu utakmicu. Mi smo igrali solidno, ali ne dovoljno dobro. Nije bilo loše u napadu, ali u odbrani smo mnogo grešili. Nismo mnogo toga radili dobro, nismo se spremili za ovu utakmicu na pravi način. Idemo u sledeću utakmicu, i sledeća je za medalju. Znam da je ovo emotivni trenutak, ali znam da će moji momci uspeti da se uzdignu“, poručio je Fernandes.
Kanađani idu u meč za bronzu, Srbija u meč za finale.
Srbija i Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Mundobasket 2023
Bogdan: Dajte Ameriku da se izmerimo!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala