- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Bogdan: Dajte Ameriku da se izmerimo!

© Foto : FIBASrbija i Kanada
Srbija i Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Pratite nas
Kapiten Bogdan Bogdanović ponovo je bio na visini zadatka. Sa 23 poena bio je najefikasniji akter fantastičnog polufinala u kom je Srbija preslišala Kanadu. Ubacio je prekaljeni bek Atlante Hoks 23 poena, a posle meča je u miks-zoni ostao bez teksta. Ipak, jednu stvar je vrlo dobro znao i vrlo jasno i glasno je poručio: „Dajte Ameriku u finalu“.
Bogdan Bogdanović emotivno je podneo veliki trijumf Srbije nad Kanadom 95:86. Primio je čestitke i pokušao da se izbori sa naletom emocija.
„Hvala na čestitkama. Ne znam šta da kažem, gotovo, ispraznio sam se. Pun sam utisaka. Pa, ne znam šta bih vam rekao. Mnogo sam srećan i zadovoljan, mnogo smo trenirali. Trening se isplatio, nekada smo i sumnjali u toliki trening, ali drago mi je što smo u finalu. Bruks ume on sve da nervira, izvanredan igrač, drago mi je što smo izašli kao pobednici. Voleo bih Ameriku, da se izmerimo. Izgubili smo par puta od njih, bolje je da igramo sa njima“, rekao je Bogdan.
Bogdanović je u izjavi za Sportklub poručio:
„Izvanredna jedna utakmica za nas. Ako smo protiv Litvanije odigrali najbolju, mislim da je ova bila još bolja. Pre svega defanzivno. Ovi su mnogo bolja ofanzivno ekipa. Svaka čast momcima, stvarno smo odigrali još jednu izvanrednu utakmicu. Fizički izuzetno naporna utakmica, trčali su, napadali su nas sa svih strana. Vršili smo tu specijalnu odbranu na Šaju. Svima je dao po 30, mislim da nama nije. Svaka čast svima, svaka čast Dobriću. Ušao je onako jako sa njim u duel, dao je poene, igrao je izvanrednu odbranu. Aleksa je isto gledao dva dana kako će da ukrade loptu Šaiju. I ukrao mu je, svaka mu čast", rekao je Bogdan.
O finalu Mundobasket je as Atlante Hoks i kapiten Srbije rekao.
„Moramo da odigramo još bolje. To je finale, ne smemo sad ništa da slavimo, moramo sportski i profesionalno da pristupimo tome. Znam da je euforija sigurno kad nas i kod navijača, to ne sme nikako nas da poremeti, da nešto slavimo. Telefoni i društvene mreže, porodica, prijatelji, a sutra novi dan oporavka“, rekao je Bogdanović.
Usledilo je pitanje novinarke da li je mama ostavila mesta za još jedan trofej?
„Jeste, jeste. Taj veći najveći nek uzme ekipa“, zaključio je kapiten Bogdan Bogdanović.
Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Mundobasket 2023
Aleksa u suzama: Za Borišu, za grb, mi smo uvek Srbija, zapamtite!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala