- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev o srpsko-ruskom derbiju: „Briga me da li je prvi ili drugi – on je Novak Đoković“

© AP Photo / Kamran JebreiliNovak Đoković i Danil Medvedev
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
Pratite nas
Novak Đoković i Danil Medvedev odigrali su 14 međusobnih mečeva, ali samo dva finala Grend slema i obojica imaju po jednu pobedu. Ruski teniser osvojio je US Open pobedom nad srpskim asom, ali zna da to neće moći tako lako da ponovi bez obzira na to da li je Novak prvi ili drugi na svetu.
Van terena jedan prema drugom gaje veliko poštovanje, a na terenu jedan protiv drugog igraju najbolji mogući tenis, pa je tako svaki njihov duel kao praznik teniskoj publici. Pokloniće taj praznik Novak Đoković i Danil Medvedev ovoga puta još jednom Amerikancima.
Ruski teniser svestan je da Novak ovoga puta neće igrati isto kao i tom čuvenom finalu 2021. godine kada ga je Danil pobedio u tri seta.
„Mislim da je jedini način da to iskoristim, kao što sam rekao, jeste da Novak, kada izgubi, nikada nije isti posle. Dakle, drugačiji je. Mentalitet je drugačiji. Zato ima 23 Grend slem titule, šta god, mastersa, nedelja na prvom mestu. Biće 10 puta bolji nego što je bio tog dana. Moram i ja da budem 10 puta bolji, ako želim da ga pobedim. To je ono što ću pokušati da uradim“, rekao je Medvedev.
Zanimljivo je da je Danil više puta pobedio Novaka dok je srpski as bio prvi na listi nego kada je bio drugi, ali ruski teniser samo se nasmejao na tu konstataciju.
„Smešno je to što kažeš. statistika. On još uvek nije broj jedan. Ali dobro, ako želimo da se našalimo, misliću da je od sledećeg ponedeljka prvi, tako da bude kao da igram protiv broja jedan. Generalno, ne znam ove statistike. Mislim da nema puno veze sa onim što se dešava na meču. Kao što sam rekao, baš me briga da li je on broj jedan ili dva. On je Novak Đoković i želim da pokušam da ga pobedim“, zaključio je Danil.
Pobeda iz 2021. godine ostala je i ostaće urezana u njegovom sećanju.
„Najjača uspomena mi je poslednji servis, jer sam napravio neke duple greške, mislim dve ili tri na meč loptama. 40:15, dupla. Morao sam da serviram i odigram poen. Ubacujem servis. Vidim da sam pogodio. Vidim ga daleko od lopte i nekako uspeva da dodirne lopticu. Skoro da je prošla. Oh, Bože. Nije prošlo. To je najveća uspomena“, prisetio se Medvedev.
U 14 međusobnih okršaja Novak ima bolji skor, slavio je devet puta, dok je Danil njega pobedio pet puta. Čak 12 od tih mečeva igrali su na betonu pa je jasno da se vrlo dobro poznaju.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
SPORT
Novak „spustio slušalicu“ Šeltonu – oglasio se i Amerikanac: „Može da radi šta god hoće“
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
SPORT
Moćni Medvedev srušio Alkarasa – Amerika će gledati Danilov i Novakov srpsko-ruski derbi u finalu
Novak Đoković Ben Šelton US Open - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
SPORT
Novak je u desetom finalu US Opena: Amerikanac zapretio – ali srpski as ide po novu titulu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala