- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Otkrivena je Aleksina „tajna“ /foto/

© Foto : FIBAAleksa Avramović
Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 09.09.2023
Pratite nas
Neke od najboljih odbrana Mundobasketa viđene su od strane Alekse Avramovića, srpskog košarkaša, koji je Srbiju svojom defanzivom vodio do finala. Njegovo pripreme za Svetsko prvenstvo nisu počele kada i ostalim saigračima, sve je krenulo tamo odakle je sve i krenulo – iz Čačka.
Rekao je Bogdan Bogdanović da su za plasman Srbije u finale Mundobasketa zaslužni naporni treninzi, a iako su se Orlovi zajedno spremali za put na Filipine, jedan od njih trenirao je i ranije.
Aleksa Avramović je pre priprema otišao u rodni Čačak gde je vredno trenirao, čak i posle veoma naporne sezone u Partizanu, obeležene dramatičnim utakmicama, dugim serijama u plej-ofovima i njegovim povredama.
Aleksa nije časio časa, bacio se na jak trening u svom rodnom Čačku, a kako radi jedan profesionalac mogli su da vide i juniori KK Čačak 94.
Posebno je zanimljivo da je Avramovićeve treninge nadgledao Marko Marinović, pomoćnik selektora Svetislava Pešića.
Rezultati rada su očigledni, Aleksa je pravi motorino srpske ekipe koja je ušla u finale Mundobasketa, mnogi su se verovatno pitali odakle mu toliko energije sa kojom ulazi u svaku utakmicu i prosto nosi ceo tim sa sobom, ali je sada i njima jasno – tajna uspeha srpske košarke, ali i Avramovića ima u sebi dva pojma, rad i Čačak.
Srbija Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Mundobasket 2023
Selektor Kanade posle poraza: Nije Srbija pobedila, već smo mi izgubili
Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Mundobasket 2023
Bogdanović otkrio: Jokić nam se javlja posle svake utakmice
Srbija i Kanada - Sputnik Srbija, 1920, 08.09.2023
Mundobasket 2023
Evropsko finale Mundobasketa – poznato kada se Srbija i Nemačka bore za zlato
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala