- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Oglasio se Južni Sudan: Najpre se žalili na rasizam, a potom uputili poruku Simaniću

© Foto : FIBABoriša Simanić
Boriša Simanić - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2023
Pratite nas
Košarkaški savez Južnog Sudana oglasio se saopštenjem zbog situacije sa srpskim reprezentativcem Borišom Simanićem, kome je odstranjen bubreg posle duela sa njihovim igračem Nunijem Omotom.
Reprezentativac Srbije dobio je udarac od igrača Južnog Sudana posle koga je hitno hospitalizovan i operisan, da bi posle drugog operativnog zahvata ostao bez bubrega.
„Košarkaški savez Južnog Sudana obavešten je o povredi igrača Boriše Simanića i naknadnom vađenju bubrega usled incidenta koji se dogodio na prošlonedeljnoj utakmici Svetskog prvenstva protiv Srbije. U duelu je došlo do kontakta srpskog igrača i reprezentativca Južnog Sudana Nunija Omota. Zvaničnici su pregledali incidenta odmah nakon što se dogodio i nije utvrđeno da je Omot napravio prekršaj. Tada ni savez ni igrač nisu bili upoznati sa ozbiljnošću Simanićeve povrede. Okolnost je bila nenamerna i nesrećna“, navode iz saveza Južnog Sudana.
Oni prenose i izjavu Nunija Omota.
„Duboko sam tužan zbog vesti o Simanićevoj povredi. Kao sportista, iz prve ruke razumem težinu njegove situacije i duboko mi je žao što se to dogodilo. Nijedan igrač ne bi trebalo da prolazi kroz to. Molim se za Simanićev oporavak i brz povratak na teren“, rekao je Omot.
Na kraju iz KS Južnog Sudana ističu i da je njihov košarkaš bio meta rasizma i uznemiravanja nakon situacije sa Simanićem.
„Federacija bi se dodatno pozabavila rasizmom i uznemiravanjem koje je pretrpeo igrač Nuni Omot nakon što su se pojavile vesti o ovom žalosnom razvoju događaja. Osuđujemo bilo kakav rasizam usmeren prema igraču. Košarka je sport za koji je poznat da spaja jude, a ne da se koristi kao oruđe predrasuda. Na kraju, upućujemo molitve i najbolje želje Boriši Simaniću“, navode iz KS Južnog Sudana.
Košarkaš Boriša Simanić - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2023
Mundobasket 2023
Boriši stigla podrška iz Španije, a legende poručuju: „KSS i država da reaguju“
Boriša Simanić - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2023
Mundobasket 2023
KSS potvrdio, doktor objasnio zašto je Boriši odstranjen bubreg
Srpski košarkaš Vladimir Štimac - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2023
Mundobasket 2023
Vladimir Štimac za Sputnjik: Kada su nam leđa uza zid – tada smo najjači!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala