- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

KSS potvrdio, doktor objasnio zašto je Boriši odstranjen bubreg

© Foto : FIBABoriša Simanić
Boriša Simanić - Sputnik Srbija, 1920, 04.09.2023
Pratite nas
Tužne vesti stigle su u danu kada se Srbija obradovala da su izbegnuti Amerikanci u četvrtfinalu Mundobasketa i da će Orlovi igrati protiv Litvanije. Iste večeri, 3. septembra, Boriši Simaniću koji je zadobio jak udarac u meču sa Južnim Sudanom pre nekoliko dana, izvađen je bubreg. To je potvrdio KS Srbije, a oglasio se i doktor Dragan Radovanović.
Iako us posle prve operacije kojom je zaustavljeno obilno krvanje Boriše Simanića stizale informacije da je bubreg sačuvan, usledile su komplikacije i krilni centar je morao da bude ponovo podvrgnut operaciji. Nažalost, bubrgeg je morao da bude odstranjen. Doktor Dragan Radovanović koji predvodi lekarski tim Srbije na Mundobasketu, objasnio je zbog čega je to bilo neminovno, kao i kakvo je stanje iskusnog košarkaša.
„Zbog pojave komplikacija na povređenom bubregu nastalih u postoperativnom toku, Boriša Simanić je ponovo operisan 3. septembra. Zbog promena u vitalnosti tkiva bubrega, operativnim zahvatom je morao da bude uklonjen ceo bubreg. Očekujemo i želimo da posle ovog operativnog zahvata postoperativni tok protekne uredno“, rekao je doktor košarkaške reprezentacije Srbije.
Orlovi su uz svog povređenog druga, brata, prijatelja, a cela Srbija želi mu brz oporavak.
Srbija u utorak od 10 sati i 45 minuta igra četvrtfinale Mundobasketa protiv Litvanije.
Košarkaš Boriša Simanić - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2023
Mundobasket 2023
Boriši Simaniću odstranjen bubreg
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala