- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Boriši Simaniću odstranjen bubreg

© Sputnik / Lola ĐorđevićKošarkaš Boriša Simanić
Košarkaš Boriša Simanić - Sputnik Srbija, 1920, 03.09.2023
Pratite nas
Boriša Simanić, srpski košarkaški reprezentativac, posle udarca koji je dobio u utakmici Mundobasketa protiv Južnog Sudana, podvrgnut je i drugoj operaciji i odstranjen mu je povređeni bubreg, preneo je Sportklub.
Simanić je zadobio udarac laktom u predelu bubrega, u noći posle utakmice situacija se zakomplikovala i hitno je operisan.
Iako je najpre javljeno da se oporavlja i da je operacija uspela, usled dodatnih komplikacija Simaniću je odstranjen bubreg, preneo je Sportklub.
Simanić je u utakmici protiv Južnog Sudana na terenu proveo svega dva minuta i morao je da izađe pošto je dobio udarac laktom od rivala i odmah sagao, tražeći izmenu.
Iz srpske ekspedicije je kasnije rečeno da je tokom noći posle utakmice stanje pogoršano, obavljena je hitna operacija, a objavljeno je da su svi igrači proveli besanu noć i da su svi bili u potrazi za jedinicama krvi za saigrača.
Srbija je sledeću utakmicu protiv Italije izgubila, ali je potom pobedila Dominikansku Republiku i plasirala se u četvrtfinale Mundobasketa, gde će u utorak od 10.45 igrati protiv Litvanije.
Srpski košarkaš Boriša Simanić - Sputnik Srbija, 1920, 31.08.2023
Mundobasket 2023
Težak udarac za Borišu i Srbiju /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala