- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Kenguri ih poslali na Mundobasket – oni se uzdaju u veterana

© AFP 2023 / THOMAS COEXKošarkaši Irana
Košarkaši Irana - Sputnik Srbija, 1920, 22.08.2023
Pratite nas
Poslednja reprezentacija iz Azije koja je uspela da se plasira na Mundobasket je Iran. Na Svetskom prvenstvu igraće peti put u istoriji, a ovo će biti četvrti Mundobasket za veterana Hameda Hadadija koji je glavni oslonac tima.
Trostruki osvajač kupa Azije zavisio je od drugih selekcija tokom kvalifikacija za Mundobasket tačnije od Kazahstana. Iran je zabeležio poraz protiv Kine, ali Australija im je donela vizu za šampionat jer je savladala Kazahstan.
Iz Azije na Svetsko prvenstvo pored Irana idu reprezentacije Libana, Jordana, a učešće su zbog domaćinstva dobile selekcije Filipina i Indonezije.
Iako se spekulisalo da je bi zbog povrede mogao da propusti Svetsko prvenstvo, na užem spisku irana našao se Hamed Hadadi, 38-godišnjak koji je predvodnik reprezentacije.
Hadadi igrač čak četvrti Mundobasket što je imspresivno, ali će u nacionalnom dresu pokušati da se istaknu i nešto mlađi igrači.
Benham Jakhali mogao bi da bude jedan od najboljih poentera u timu, što je pokazao prošle godine pogotovo tokom Kupa Azije gde je beležio u proseku 21 poen.Pored njega Iran bi mogao da računa na Arsalana Kazemija i Mohamada Jamšihidija koji su se takođe dobro pokazali tokom kvalifikacija.
Reprezentacija Irana na Mundobasketu igra u grupi G zajedno sa Španijom, Obalom Slonovačom i Brazilom.
Spisak reprezentacije Irana:
Hamed Hadadi, Behman Jakhali, Arsalan Kazemi, Meisam Mirzei, Sajad Mašjajehi, Mohamad Amini, Mohamad Šariari, Jalal Agamiri, Matin Aganžanpur, Hasan Aliakbari, Sajad Pazrofteh, Salar Monji, Sina Vahedi, Navid Rezafar, Pinter Girgorijan.
Nikola Milutinov zakucava na meču protiv Angole - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
Mundobasket 2023
Srbija se uzda u Nikolu – „Navikao sam“
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
Mundobasket 2023
Bogdan arhivirao Jokića: „Ne plašimo se, otvaraju se vrata drugima“
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
Mundobasket 2023
Pešić zadovoljan ispunjenim ciljem: „Doneće nam dobre stvari“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala