- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Bogdan arhivirao Jokića: „Ne plašimo se, otvaraju se vrata drugima“

© Sputnik / Lola ĐorđevićBogdan Bogdanović
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
Pratite nas
Kapitenski je Bogdan Bogdanović predvodio Srbiju do trijumfa na premijeri Akropolis kupa protiv Grčke - 71:64. As Atlante Hoks ubacio je 15 poena uz sedam skokova i pet asistencija, a novinare posle meča u Atini zanimalo je kako se Orlovi privikavaju na igru bez udarnih poluga - Nikole Jokića i Vasilija Micića.
Koga nema bez njega se može i mora kaže stara narodna. Njom se očigledno rukovodi i bivši as Partizana i Fenerbahčea, koji je vrlo otvoreno i jasno pričao o odluci Jokića i Micića da uzmu leto za odmor i ne stave se na raspolaganju selektoru Svetislavu Pešiću i Srbiji.
„Ne razmišljamo o tome, prošlo je vreme kada jesmo. Imamo dopbre igrače, poput Milutinova. Ne plašimo se da ćemo ranije ispasti zbog njihovih izostanaka. Moramo da se takmičimo i razmišljamo pozitivno. Ovde su momci koji ne bi igrali mnogo da su Jokić i Micić tu. Kada neko nedostaje, otvaraju se vrata za druge da se dokažu“, rekao je Bogdanović za grčke medije posle trijumfa Orlova nad Helenima.
Videlo se u dvoboju Srbije i Grčke da je Bogdanoviću i saigračima potrebno vreme da se adaptiraju na sve što nose teški evropski mečevi posle napornih priprema i mečeva iza "zatvorenih vrata“.
Lazar Samardžić - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
SPORT
Gotovo je – „srpski sin“ se obećao viceprvaku Evrope
"Uvek je drugačije. Potrebno mi je malo vremena da se naviknem na sve. Odigrali smo prijateljsku utakmicu sa Grcima sa kojima se odlično poznajemo. Svi su pokušavali da nađu svoju igru i da se navidknu jedan na drugog. Hemija je jako važna“, istakao je iskusni 30-godišnji bek i novi kapiten Srbije i pohvalio Grke.
„Dobili su mnogo reprezentativaca kroz FIBA kvalifikacije. Čvrst i težak protivnik, koji je dobio i na brzini. Odlično znaju kako da igraju dobru košarku, a znamo da na njih možemo da naletimo u četvrtfinalu Mundobasketa. Uvek je lepo igrati u Atini, Grci su uvek dobri domaćini“, zaključio je razgovor Bogdanović.
Srbija će u sredu od 18 časova i 45 minuta igrati drugi, ujedno i poslednji meč na Akropolis kupu, a rival će joj biti selekcija Italije.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Bogdan Bogdanović  posle pogođene trojke protiv SAD - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
SPORT
Srbija videla uspone i padove Orlova –srušena Grčka u Atini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala