- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Srbija se uzda u Nikolu – „Navikao sam“

© Foto : fiba.basketballNikola Milutinov zakucava na meču protiv Angole
Nikola Milutinov zakucava na meču protiv Angole - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
Pratite nas
Reprezentativac Srbije Nikola Milutinov poručio je da Orlovi nisu favoriti na predstojećem Svetskom prvenstvu u Japanu, Tajlandu i Filipinima. Povratnik u Olimpijakos, u koji je nedavno stigao iz moskovskog CSKA, pružio je odličnu partiju u pobedi nad Grčkom u Atini na Akropolis kupu.
Dabl-dabl učinak ostvario je Nikola Milutinov, koji je u trijumfu nad Grcima rezultatom 71:64 ubacio 14 poena i imao je čak 10 skokova.
Odlično se snašao na poziciji broj pet, gde se od njega očekuje da pokuša da zameni Nikolu Jokića, koji se na kraju ipak nije odazvao pozivu Svetislava Pešića.

„Igrao sam i ranije kao centar u startnoj petorci, tako da imam iskustva, navikao sam na tu ulogu i daću sve od sebe da ovaj posao odradim najbolje što mogu. Naravno, bio bih srećniji da je Jokić tu, ali tako je kako je. Pokušaću da popunim tu prazninu, iako je skoro nemoguće“, izjavio je bivši as Partizana i CSKA Moskva.

Odluka Nikole Jokića da još jednom propusti reprezentativno okupljanje i veliko takmičenje podelila je košarkašku Srbiju. Jedni ga podržavaju, drugi ne mogu da shvate ponuđeno opravdanje u vidu toga da nije psihološki spreman da ponese sve ono što bi se očekivalo od najboljeg košarkaša planete, koji vodio Denver do istorijske titule u NBA ligi.
Milutinov ne krije da je srećan zbog Jokićevih odličnih partija.
„Oduševljen što je Jokić dva puta bio MVP NBA lige, a prošle sezone je sa Denverom osvojio i šampionsku titulu. Ponosan sam na njega, znam koliko je napornog rada uložio u prethodnim godinama. Znam koliko je bio fokusiran i posvećen da postigne sve to i zbog toga sam zaista srećan“, naveo je Milutinov.
Srbija će na Mundobasketu biti bez Jokića, Vasilija Micića, Nikole Kalinića i Alekseja Pokuševskog. Biće teško, ali snažni centar koji bi mogao da bude „tajno oružje“ Srbije na Svetskom prvenstvu, obećava da će se on i saigrači boriti svim srcem.
„Ali, imamo Bogdana Bogdanovića, našeg kapitena, glavnog igrača. Makar je on tu. Mnogo je timova, ne mogu da odaberem samo jedan, ali sigurno da mi nismo među favoritima“, zaključio je Milutinov.
Orlovi će posle meča sa Italijom koji je zakazan u sredu od 18 sati i 45 minuta u Atini, odigrati prijateljski meč sa Portorikom u Beogradu 16. avgusta, dok će u Kini odmeriti snage sa selekcijom koju vodi Aleksandar Đorđević, kao i sa Brazilom.
Mundobasket će biti održan od 25. avgusta do 10. septembra, a Srbija će biti u grupi B sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
Mundobasket 2023
Bogdan arhivirao Jokića: „Ne plašimo se, otvaraju se vrata drugima“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala