- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Pešić zadovoljan ispunjenim ciljem: „Doneće nam dobre stvari“

© Sputnik / Lola ĐorđevićSelektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
Pratite nas
Svetislav Pešić, selektor košarkaša Srbije, bio je zadovoljan posle trijumfa nad Grčkom u meču Akropolis kupa odigranom u Atini. Iskusni strateg akcenat je stavio na odbranu, kao nešto što bi moglo da donese dobre stvari na terenu u budućnosti.
Pala je Grčka rezultatom 71:64 pred Bogdanom Bogdanovićem, Milutinovom, Gudurićem i ostalima, u meču u kom je Srbija imala uspone i padove.
Pešić je istakao odbranu od tranzicije kao izuzetno bitnu stvar.
„Odlični smo bili u ovom segmentu, što nam je bio i prvi cilj i zadatak za ovaj period i ovu utakmicu. Samo šest poena iz kontre za tim koji odlično igra u tranziciji, to je odlično, komunikacija je bila odlična. Ako uložiš koncentraciju u odbranu, dobićeš dobre stvari na terenu. Imali smo određeni broj izgubljenih lopti, nije alarmantno, ali moraćemo da popričamo o ovome“, dodao je selektor Srbije.
Nikola Milutinov prednjačio je u skok igri Srbije, a dvoboj u Atini okončao je sa dabl-dabl učinkom od 14 poena i 10 uhvaćenih lopti. To je takođe obradovalo Pešića.
„Pojačali smo igru na skoku nakon što je Grčka u ovom segmentu dominirala tokom prvog poluvremena. Kasnije smo to uspeli da iskontrolišemo i da svedemo Grčku na tri poena iz druge šanse. Ovo je jako bitan meč za mlade igrače, pre svega, lai i iskusne poput Bogdana Bogdanovića. Vidno je da pojedini igrači moraju da se priviknu na igru u Evropi. Okrećemo se meču sa Italijom i ostalim utakmicama do početka Svetskog prvenstva“, rekao je Pešić.
Srbija naredni meč na Akropolis kupu igra u sredu protiv Italije od 18 časova i 45 minuta.
Taj susret možete da pratite uživo u tekstualnom prenosu uz Sputnjik sport.
Bogdan Bogdanović  posle pogođene trojke protiv SAD - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
SPORT
Srbija videla uspone i padove Orlova –srušena Grčka u Atini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala