- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Ostrva Valtera Tavaresa

© AP Photo / Darko VojinovicValter Tavares
Valter Tavares - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2023
Pratite nas
Ako je neko tokom kvalifikacija za Mundobasket pokazao kako se voli svoja zemlja bio je to Valter Edi Tavares koji je dao sve od sebe da uprkos obavezama u Evroligi stigne da odigra utakmice u dresu Zelenorotskih Ostrva. Trud se isplatio i on je svoju zemlju odveo na Svetsko prvenstvo.
Posle meča Real Madrida i Žalgirisa u Evroligi, Valter Edi Tavares iste večeri platio je privatni avion kako bi stigao do Angole gde je reprezentacija Zelenorotskih Ostrva igrala kvalifikacione utakmice za Mundobasket.
Veliki trud zvezda Reala se isplatio i on je tokom dve utakmice dao sve od sebe i bio najzaslužniji za plasman svoje zemlje na Svetsko prvenstvo po prvi put u istoriji.
Zelenorotska Ostrva sa 572.000 stanovnika postala država sa najmanjim brojem stanovnika koja igra na Svetskom prvenstvu čime su nadmašili selekciju Crne Gore.
Zemljka koja je napravila istorijski uspeh igraće u grup F zajedno sa Gruzijom, Slovenijom i Venecuelom.
Ceo tim je tokom kvalifikacija igrao hrabro, ali definitivno će na Mundobasketu sve oči biti uprte u Tavaresa koji je očekivano tokom kvalifikacija bio najbolji igrač. Prosečno je beležio 15 poena, 12,8 skokova i 2,7 blokada.
Selekcija Zelenorotskih Ostvra biće jedna od najstarijih na šampionatu, a najstariji igrač u timu je Fidel Mendoka koji ima 39 godina.
Spisak reprezentacije Zelenorotskih Ostrva:
Patrik Mendes, Anim Delgado, Šane Da Rosa, Ivan Almeida, Fidel Mendoka, Anderson Koreira, Džoel Almeida, Keneti Mendes, Amarilson Lores, Vil Tavares, Kevin Koronel, Keven Gomes, Patrik Spenser, Žoao Gomes, Valter Tavares.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
Mundobasket 2023
Bogdan arhivirao Jokića: „Ne plašimo se, otvaraju se vrata drugima“
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
Mundobasket 2023
Pešić zadovoljan ispunjenim ciljem: „Doneće nam dobre stvari“
Bogdan Bogdanović  posle pogođene trojke protiv SAD - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
SPORT
Srbija videla uspone i padove Orlova –srušena Grčka u Atini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala