- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Senzacija iz Južne Amerike

© AFP 2023 / YE AUNG THUKošarkaši Venecuele
Košarkaši Venecuele - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2023
Pratite nas
Posle prave drame tokom kvalifikacija, košarkaši Venecuele obezbedili su mesto na Svetskom prvenstvu koje se održava u Japanu, Indoneziji i na Filipinima. Biće jedna od najstarijih reprezentacija na Mundobasketu.
Tokom pripremne utakmice Francuska je Venecueli pokazala superiornost, ali selekcija iz Južne Amerike sigurno i dalje veruje da ima čemu da se nada na Mundobasketu do koga je došla posle neverovatne drame.
Venecuela i Argentina imali su isti skoro od osam pobeda i četiri poraza tokom kvalifikacija, ali su reprezentaciju Venecuele na Mundobasket poslali Dominikanci koji su napravili senzaciju i pobedili tim za koji nastupa Fakundo Kampaco.
U porazu od Francuske tokom priprema Venecuela je ipak imala šta da pokaže jer su najefikasniji na meču bili Hornan Zamora sa 16 poena i Mišel Karera sa samo jednim poenom manje.
Zamora i Karera su igrači na koje bi Venecuela mogla najviše da se osloni i tokom šampionata jer su prosečno beležili 10,9 odnosno 11,6 poena tokom kvalifikaacija za Svetsko prvenstvo.
Reprezentacija iz Južne Amerike igra u grupi F u kojoj se nalaze Slovenija, Gruzija i Zelenorotska Ostrva.
Na spisku Venecuele čak sedmorica igrača imaju preko 33 godina, dok ih devetorica ima preko 30, a to ih čini jednom od najstarijih reprezentacija na Mundobasketu uz Zelenorotska ostrva.
Ovo je peti put da Venecuela igra na Svetskom prvenstvu, a pre osam godina osvojili su FIBA Američko prvenstvo.
Spisak reprezentacije Venecuele:
Mišel Karera, Luis Kariljo, Pedro Čourio, Anjelo Kisneros, Nestor Kolmenares, David Kubilan, Vindi Graterol, Hesler Gulent, Andres Marero, Edgar Martines, Hose Materan, Enrike Medina, Entoni Perez, Farnger Pirela, Fabricio Puglijati, Migel Ruiz, Johaner Sinfontes, Garli Sojo, Kender Urbina, Gregori Vargas, Hornan Zamora.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
Mundobasket 2023
Bogdan arhivirao Jokića: „Ne plašimo se, otvaraju se vrata drugima“
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
Mundobasket 2023
Pešić zadovoljan ispunjenim ciljem: „Doneće nam dobre stvari“
Bogdan Bogdanović  posle pogođene trojke protiv SAD - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
SPORT
Srbija videla uspone i padove Orlova –srušena Grčka u Atini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala