- Sputnik Srbija, 1920
Mundobasket 2023
Svetsko prvenstvo u košarci 2023. održava se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji. Sva dešavanja sa Mundobasketa pratite uz Sputnjik sport.

Ko čeka taj i dočeka

© FIBAGruzija Turska
Gruzija Turska - Sputnik Srbija, 1920, 21.08.2023
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Gruzije debituje na Svetskom prvenstvu i to je bio razlog da se svi igrači bez velikog predomišljanja odazovu na poziv selektora Ilijasa Zurosa. Grupa im nije laka, ali je za ovaj tim veliki uspeh i to što će biti u prilici da se takmiče.
Od 2008. do 2015. godine selektor reprezentacije Gruzije bio je Igor Kokoškov koji u tom periodu nije uspeo da ih odvede do Mundobasketa, ali je Gruzija sa njim učestvovala na tri Evropska prvenstva.
Istorijski uspeh odnosno učešće na Svetskom prvenstvu čekao je Grka Ilijasa Zurosa, selektora koji nije imao problema kao mnoge kolege kada je reč o odzivu igrača.
Gruzija se nalazi u grupu F, a rivali će joj biti reprezentacije Slovenije, Zelenorotskih Ostrva i Venecuele.
Čeka ih težak zadatak, a definitivno je da imaju na čemu da rade jer tokom pripremnih utakmica protiv Egipta, Litvanije i Letonije nisu uspeli da upišu nijednu pobedu.
Najviše se očekuje od Tornikea Šengelije koji od 2022. godine igra u Virtusu, a ima i NBA iskustvo jer je nosio dresove Bruklina i Čikaga.
Spisak reprezentacije Gruzije:
Tornike Šengelija, Giorgi Šermandini, Beka Bekauri, Mikel Berišvili, Merab Bokolišvili, Nikoloz Gaprindašvili, Levan Gogičašvili, Kakaber Juntčaradže, Davit Kukušadže, Giorgi Korsantia, Luka Liklikadže, Giorgi Canadže i Giorgi Turdžiladže i Tad MekFaden.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2023
Mundobasket 2023
Bogdan arhivirao Jokića: „Ne plašimo se, otvaraju se vrata drugima“
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
Mundobasket 2023
Pešić zadovoljan ispunjenim ciljem: „Doneće nam dobre stvari“
Bogdan Bogdanović  posle pogođene trojke protiv SAD - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
SPORT
Srbija videla uspone i padove Orlova –srušena Grčka u Atini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala