- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Porodica Grbić ima novi adut za Srbiju: „Nikad ne smemo da zaboravimo ko smo i odakle smo“

© AFP 2023 / ANTONIO SCORZA Nikola i Vladimir Grbić
Nikola i Vladimir Grbić - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
Pratite nas
Nikola Grbić u dresu Srbije osvojio je 16 medalja, dok je do tri odličja došao kao selektor, a sada je njegov brat Vladimir otkrio da i Nikolin sin želi očevim stopama. Mladi Matija ponosno je istakao srpsku zastavu i time razrešio dileme za koga bi igrao u budućnosti pošto živi i školuje se u Italiji.
Vladimir i Nikola Grbić srpskoj odbojci doneli su mnogo, osvojili su 14 odnosno 16 medalja u nacionalnom dresu, a zajedno su 2000. godine na Olimpijskim igrama u Sidneju došli do zlatne medalje.
Dok je Nikola posvećen poslu selektora koji trenutno obavlja na klupi Poljske, Vladimir ima svoj kamp koji je posetio i Nikolin sin Matija Grbić.
„Ovo je Matija Grbić, sin mog brata Nikole koji živi i uči školu u Italiji. Na pitanje za koga bi igrao odgovorio je gestom. Ne može drugačije jer iver ne pada daleko od klade. Možda smo mala zemlja i siromašna možda nismo omiljeni mnogima ali mi ne smemo da zaboravimo ko smo i odakle smo. Nikad. Znam da je i deda negde gore ponosan.....Ja jesam...“, napisao je Vladimir uz fotografiju Matije koji ponosno ističe srpsku zastavu.
© SputnikMatija Grbić
Matija Grbić - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2023
Matija Grbić
Deka koji bi kako Vladimir kaže bio ponosan je takođe imao bogatu odbojkašku karijeru. Čuveni Miloš Grbić za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 193 utakmice. Posebno se u njegovoj karijeri istakla 1975. godina kada je kao kapiten Jugoslaviji doneo prvu medalju sa Evropskog prvenstva, a to je bilo bronzano odličje. Iste godine predvodio je reprezentaciju i do zlata na Mediteranskim igrama u Alžiru.
Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Nikola Grbić  - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2023
SPORT
Nikola Grbić pomerio granice istorije
Odbojkaši Srbija, Liga nacija - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2023
SPORT
Pomozi, Bože!
Tijana Bošković - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2023
SPORT
Dva lica Srbije i Pirova pobeda za kraj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala